earphones 5193970 1280

Hur man rengör AirPods (På Rätt Sätt) – Tips & Råd

Har du upptäckt svarta märken eller fläckar på din älskade Apple AirPods Pro? Du måste veta hur du rengör dina AirPods så att du kan fortsätta njuta av det klara ljudet från dina favoritlåtar utan att ljudkvaliteten dämpas av smuts och öronvax.

Vi är här för att chatta om det bästa sättet att rengöra AirPods hemma.

Det bästa sättet att rengöra AirPods är att använda en desinficerande våtservett eller alkohol på de yttre ytorna. Du måste se till att du inte får någon vätska på högtalarnätet. Använd en torr mikrofiberduk för att se till att hörsnäckorna är helt torra innan du använder dem.

Du kan också använda en torr bomullspinne eller en mjuk borste för att försiktigt torka bort all smuts. Om du trycker för hårt kan du trycka öronvaxet genom högtalarnätet där det nästan är omöjligt att ta bort.

Se till att du inte använder några produkter som innehåller blekmedel eller väteperoxid för att rengöra dina AirPods. Även om dina AirPods är vattentäta är det bäst att inte sänka dem i vatten för att rengöra dem. Se istället till att du bara torkar dem med en fuktad trasa eller trasa för att försiktigt ta bort smuts och smuts.

Du måste också undvika att använda ett vasst föremål som en säkerhetsnål som kan punktera högtalaren. Använd en mjuk borste eller tandpetare istället.

Hur ofta ska du rengöra dina AirPods?

Det rekommenderas att du rengör dina AirPods efter 72 timmars lyssningstid. Anledningen är att öronen producerar öronvax Öronvaxet fastnar på öronsnäckorna och är en grogrund för bakterier.

När du sätter dina hörlurar i öronen utan att rengöra och desinficera dem, kan du överföra bakterierna inuti hörselgången vilket kommer att orsaka en öroninfektion.

Hur man rengör AirPods

Tre komponenter måste rengöras i dina AirPods. Du måste veta hur du rengör AirPods-fodralet, AirPods och mikrofonen.

Vad du behöver:

 • Mikrofiberduk
 • Vatten
 • Tandpetare
 • Bomullspinne
 • Sprit
 • AirPods

1. Torka av AirPods

Torka av dina AirPods med en lätt fuktad mikrofiberduk. Du kan också desinficera dina AirPods med väteperoxid genom att doppa en bomullstuss i väteperoxiden och torka av dina AirPods med pinnen.

Använd en andra mikrofiberduk för att torka dina öronsnäckor.

2. Ta bort öronvax

Ta bort öronvaxet genom att försiktigt gräva ut öronvaxet med en tandpetare. Du bör se till att du tar bort allt vax som finns nära högtalaren, men se till att du inte sticker hål i högtalaren när du tar bort öronvaxet.

Du har också möjlighet att försiktigt trycka in dina AirPods i rengöringsspackel för öronproppar för att ta bort smuts, öronvax och smuts.

3. Rengör silikonspetsarna

Om dina AirPods har silikonspetsar, ta bort dem. Skölj Airpods i sötvatten som inte innehåller tvål eller rengöringsmedel.

Torka dem torra med en mikrofiberduk. När de är helt torra sätter du tillbaka silikonspetsarna på dina Airpods.

Mikrofon

Det knepiga med att rengöra mikrofonen på dina AirPods är att ingen fukt kan komma i kontakt med den. Annars riskerar du att skada elektroniken i din mikrofon.

1. Ta bort smuts

Använd en mjuk borste för att försiktigt ta bort all smuts från mikrofonen på dina AirPods. Se till att du inte kör in smutsen i nätet där det blir nästan omöjligt att ta bort.

2.Använd bomullspinne

Använd en bomullspinne för att ta bort eventuell smuts som finns kvar på din mikrofon.

AirPods-fodral

1. Ta ur AirPods: Ta bort AirPods från fodralet.

2. Torka laddningsfodral

Torka av fodralet med en torr mikrofiberduk. Detta bör ta bort all smuts. Om du hittar en svår plats, rengör höljet med sprit genom att doppa trasan i tvättsprit och torka bort fläcken. Se till att torka ditt fodral noggrant och se till att ingen vätska kommer in i laddningsportarna eller AirPod-hållarna.

En mjuk borste kan användas för att ta bort all smuts som finns i laddningsporten.

Hur man rengör AirPods Max

Om du har AirPods Max måste du också rengöra kuddarna och pannbandet.

Vad du behöver:

 • Liten skål
 • Flytande tvättmedel
 • Vatten
 • Mätskedar
 • Vätskemätkopp
 • 3 mikrofiberdukar
 • Handduk

1. Blanda tvättmedelslösning

Blanda 1 tesked av det flytande tvättmedlet i 1 kopp vatten för att göra rengöringslösningen.

2. Ta bort kuddarna

Ta bort kuddarna från öronkåporna på dina AirPods Max.

3. Rengör kuddarna och pannbandet

Doppa en mikrofiberduk i tvålvattnet och vrid ur den. Duken måste fuktas lätt. Gnid försiktigt tyget på kuddarna fo r 1 minut att rengöra kuddarna. Gnugga sedan försiktigt pannbandet i 1 minut för att rengöra det.

4. Skölj kuddarna och pannbandet

Doppa en andra mikrofiberduk i sötvatten och torka av kuddarna och pannbanden med den.

5. Torka kuddarna och pannbandet

Använd den tredje mikrofiberduken för att torka kuddarna och pannbandet. Du måste vara säker på att ta bort allt överflödigt vatten från kuddarna och pannbandet. Lägg dem platt på en handduk för att torka i minst en dag innan du sätter tillbaka kuddarna.

Korrekt skötseltips för AirPods

Att ta hand om dina AirPods hjälper dig att bibehålla det vackra ljudet från dina öronsnäckor och hjälpa dem att hålla längre.

 • Doppa inte ner dina AirPods i vatten.
 • Använd en mjuk, luddfri trasa för att rengöra dina AirPods.
 • Använd inte dina AirPods om de inte är helt torra.
 • Var noga med att inte få in vätska i öppningarna.Använd inte vassa föremål för att rengöra AirPods eftersom du kan skada skärmarna.Förvara dem i fodralet när du inte använder dem.

Hur kan jag göra att mina AirPods låter bättre?

 • Se till att du uppdaterar dina AirPods regelbundet för att hålla programvaran uppdaterad.
 • Stäng av den aktiva brusreduceringen på dina AirPods. Den aktiva brusreduceringen tar bort basen och kan orsaka fladdrande av höga frekvenser.
 • Gör örontipsets passformtest som Apple tillhandahåller för att se till att du använder den spets som passar ditt öra bäst.
 • Öka ljudkvaliteten på dina AirPods till hög eller mycket hög.

Är AirPods svett- eller vattenavvisande?

Första och andra generationens AirPods är inte svett- eller vattentåliga.

Tredje generationens AirPods är svett- och vattentäta, inte vattentäta. De är inte byggda för att tåla vattensporter som simning eller hög fuktighet som att duscha.

Varför låter mina AirPods dämpade?

Den vanligaste anledningen till att AirPods låter dämpat är att högtalaren har blivit smutsig. Du måste försiktigt ta bort öronvaxet och smutsen från högtalarna.

Kan du få dina AirPods rengjorda professionellt?

Ja, din lokala Apple Store kommer att rengöra dina AirPods. Du kommer också att kunna få råd om hur du underhåller och rengör dina Airpods hemma.

Hur tar du bort gula fläckar från AirPods Pro?

Doppa en bomullstuss i isopropylalkohol eller tvättsprit. Torka sedan försiktigt av den gula fläcken med bomullspinnen tills fläcken är borttagen. Torka av AirPods Pro med en ren mikrofiberduk. Vänta tills dina AirPods Pro är helt torra innan du använder dem igen.

Rengöring av AirPods

För att rengöra dina AirPods på ett säkert sätt måste du försiktigt använda en spritservett för att försiktigt torka av dina öronsnäckor och ta bort öronvax och smuts. Du kan också ta bort smutsen och öronvaxet med spackel. Se till att dina AirPods är ordentligt torra innan du använder dem igen.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

 • Hur rengör man produkter med tryck på?

 • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

 • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

 • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

 • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

 • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall