kitchen 6914223 1280 2

Bästa Sättet att Rengöra Vitvaror i Rostfritt Stål – Tips & Råd

Rostfria vitvaror ger ett fantastiskt och modernt utseende till ett kök. Tyvärr är de utmanande att hålla rent. Det rostfria stålet visar alla fingeravtryck, dammfläckar och fläckar på apparaten.

Tack och lov, genom att använda dessa enkla metoder för rengöring av rostfria apparater kommer glansen tillbaka till din.

Vad ska man undvika när man rengör rostfritt stål?

När du rengör rostfria vitvaror måste du undvika alla produkter som är gjorda speciellt för diskhoar och köksredskap i rostfritt stål. Dessa produkter inkluderar slipmedel som kan repa dina rostfria apparater.

Undvik också att använda slipande produkter som skurpulver eller stålull på ett rostfritt stål kylskåp, spis eller diskmaskin. Produkterna kan repa finishen på dina apparater

Använd inte heller ugnsrengöringsmedel, blekmedel eller ammoniak. Dessa produkter kan skada ytan.

Hur man rengör apparater i rostfritt stål

När du rengör din ugn, kylskåpsdörrar, spis eller andra apparater måste du vara noga med att alltid torka i riktning mot det rostfria stålets ådring.

Med vinäger och olivolja

1. Spraya vinäger

Häll vit destillerad vinäger i en sprayflaska. Spraya vinägern på ytan av din apparat.

2. Torka

Torka av apparaten med en mikrofiberduk och se till att du torkar i fibrernas riktning.

3. Applicera olivolja

Doppa mikrofiberduken i olivolja och torka av apparaten igen och se till att den är helt täckt med oljan. Polera försiktigt apparaten i riktning mot ådring. Olivoljan återställer naturligt glansen och tar bort eventuella märken.

Med diskmedel

1. Blanda tvålvatten

Blanda 1 liter varmt vatten och 1 tsk diskmedel i en mixerskål för att göra tvålvatten.

2. Tvätta det rostfria stålet

Doppa din tvättduk i tvålvattnet, svepa runt den och vrid ur den. Tvätta din apparat med tvålvatten.

3. Torka det rostfria stålet

Använd en andra mikrofiberduk för att torka det rostfria stålet och se till att torka i fibrernas riktning.

Tips: Du kan använda babyolja för att skina och polera din apparat efter att den är ren. Lägg en liten mängd babyolja på en mjuk trasa och polera i riktning mot kornen. Den polerar din apparat utan ränder.

Med bakpulver

1. Gör klistra

Blanda 2-3 delar bakpulver med 1 del vatten. Du vill att din pasta ska vara mer på den fasta sidan och inte för soppig.

2. Skrubba

Skrubba pastan till eventuella märken, fläckar och smuts som finns på din apparat. Bakpulver är ett skonsamt slipmedel som kommer att rengöra din apparat utan att repa den.

Låt pastan sitta i 20 minuter.

3. Torka

Använd en ren mikrofiberduk för att torka av bakpulver från din apparat.

Med ånga

1. Förbered ångtvätt

Förbered din ångtvätt för att rengöra din rostfria apparat. Använd ett munstycke istället för en borste eftersom borsten kan repa finishen på det rostfria stålet.

2. Ångapparat

Ånga små delar av din apparat med hjälp av ångrengöraren. Du måste omedelbart torka av området med en torr mikrofiberduk i riktning mot kornen.

Fortsätt att ånga din apparat i små sektioner tills du har rengjort hela apparaten.

Hur man tar bort fläckar från rostfritt stål

Du kan använda isopropylalkohol, eller tvättsprit, för att ta bort fingeravtryck och oljiga fläckar från ditt rostfria stål. Häll en liten mängd på en mjuk trasa. Använd trasan för att gnida alkoholen på fläckarna tills fläckarna är borta.

Du kan också använda vit destillerad vinäger och bakpulver för att ta bort svåra fläckar också.

Låt först den vita destillerade vinägern koka upp. Blötlägg en handduk i den varma vinägern. Lägg handduken på fläcken och låt den dra i 30 minuter.

Ta sedan bort handduken och strö fläcken med bakpulver. Skrubba försiktigt fläcken tills den är borttagen. Skölj området med färskvatten och torka med en mikrofiberduk.

Tips för rengöring av rostfritt stål utan ränder

Det bästa sättet att rengöra rostfria vitvaror utan ränder är att följa dessa tips.

Torka alltid i samma riktning som stålet eftersom att torka av din apparat mot mönstret kommer att lämna streck.

Låt inte det rostfria stålet lufttorka. Torka den istället torr med en mikrofiberduk för att förhindra ränder och fläckar.

Behåll en sprayflaska så att du kan rengöra ditt rostfria stål efter varje användning.

Se till att du torkar av din apparat dagligen med en mikrofiberduk.

Hur får du bortvattenfläckar från rostfria vitvaror?

Spraya vinäger på vattenfläckarna och låt vinägern sitta i 5 minuter. Torka sedan av den i riktning mot kornen med en mikrofiberduk. Upprepa om det behövs för att ta bort vattenfläckar.

Du kan också använda tvättsprit för att ta bort vattenfläckarna. Häll först en ansenlig mängd på en mikrofiberduk. Skrubba sedan vid vattenfläcken i kornets riktning tills vattenfläcken är borta.

Kan jag använda möbellack på vitvaror i rostfritt stål?

Ja, möbelpolish med citronolja kan användas på apparater i rostfritt stål. Häll lite av lacket på en ren trasa och gnugga sedan trasan jämnt över hela apparaten. Avsluta med att putsa in lacket i apparaten med en ren, mjuk trasa.

Hur förhindrar du att rostfritt stål rostar?

Du kan förhindra att ditt rostfria stål rostar genom att se till att du torkar av det regelbundet för att hålla det rent. Se också till att vatten och andra vätskor inte lämnas kvar på ditt rostfria stål eftersom fukten kommer att påskynda rostprocessen.

Du kan också lägga till en skyddande beläggning av olivolja, babyolja eller möbelpolish för att skydda ditt rostfria stål.

Bästa sättet att rengöra rostfria vitvaror

Det bästa sättet att rengöra apparater i rostfritt stål är att spraya vinäger på apparaten och torka av den med en ren mikrofiberduk. Tillsätt sedan lite olivolja till din trasa. Använd trasan för att se till att hela apparaten är täckt med olja innan du polerar det rostfria stålet i riktning mot ådring tills det lyser.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar