basin 1502548 1280

Så här Rengör du en Diskbänk eller Diskho i Rostfritt Stål – Tips & Råd

Vill du veta hur man rengör en rostfri diskbänk eller diskho ordentligt? Kanske har du precis skaffat ett nytt handfat och har lovat att hålla det snyggt, eller så vill du bara hitta enkla sätt att bli av med envisa märken på diskhon i köket.

Oavsett om du precis har uppdaterat dina idéer för diskbänken eller arbetar med ett trött, vattenmärkt handfat i en hyrd lägenhet, vår guide full av experttips hjälper dig få din att glänsa.

Hur man rengör ett handfat i rostfritt stål

Städexperter förklarar att de främsta orsakerna till fula handfat är kalkavlagringar och vattenmärken. De får inte bara din diskbänk att se smutsig ut, utan de får också fläckframkallande ämnen (te, kaffe, fett och kryddor som gurkmeja) att fästa vid diskhons ytor. Vilket leder oss till vårt första tips: ge din diskbänk en daglig avtorkning.

Ta bort alla bitar av mat

Forskning har visat att våra diskbänkar ofta kan innehålla fler bakterier än våra toaletter och alla ytor av rostfritt stål rengörs bäst omedelbart efter användning för att förhindra kalkavlagringar. Så ta först bort disk och eventuella matbitar från avloppet, eftersom det kan locka fruktflugor att låta maten gro in sig.

Torka av med den mjuka sidan av din svamp

Kläm ut lite diskmedel på den mjuka sidan av en fuktig svamp och rengör hela diskhon, dräneringsbräda, plugghål och kranar. Diskmedel gör livet enklare och hjälper till med besvärliga fläckar, men se till att du använder en repfri svamp snarare än den vanliga gröna.

Rostfritt stål har faktiskt en ådring och måste torkas av i en linjär rörelse för att det ska se bäst ut.

Skölj med varmt vatten

Efter att ha torkat av diskbänken i stålets riktning, skölj det noggrant med varmt vatten. Få bort så mycket lödder som möjligt och torka med en trasa.

Buffa ytorna

För en streckfri finish torkar du diskhon av rostfritt stål helt med en extra absorberande mikrofiberduk.

Vi rekommenderar att du avslutar saker och ting genom att spraya ett glasrengöringsmedel på stålet och torka av det med en tunn kökshandduk för att få det att glänsa.

Rengör ett handfat i rostfritt stål naturligt

Citron och bakpulver läsk

För att skära igenom fett och smuts kan en syra som vit vinäger eller citronsaft fungera bäst. Du kan skära en citron på mitten, strö på bakpulver och skrubba för att rengöra, så att diskhon luktar fräscht med naturliga produkter.

Aska

För envis smuts som fastnar på rostfritt stål kan du använda överbliven aska från din eldstad eller braskamin för att bilda en pasta för att ta bort den. Tro det eller ej, kombinationen av aska och vatten är ett naturligt desinfektionsmedel och är perfekt för att blötlägga rostfritt stål för att ta bort smuts och patogener samt naturligt polera ditt rostfria stål.

När du är klar kan du till och med använda askan som naturligt gödningsmedel i din trädgård. Om du inte har en öppen spis eller någon aska, då kan du polera med naturliga oljor. Olivolja tenderar att fungerar bäst. Andra rengöringsentusiaster rekommenderar också babyolja.

Misstag att undvika vid rengöring av en rostfri diskho

Använd inte stålull på rostfritt stål. Att skrubba kan lämna järnpartiklar kvar, vilket orsakar rost och korrosion.

Använd inte något slipande material eftersom det kan lämna permanenta repor och förstöra din rostfria diskbänk med tiden. Undvik att använda blekmedel eftersom detta kan missfärga rostfritt stål.

Hur man tar bort lukt från ett handfat/diskho

Vi föreslår att du använder en diskbänk och avloppsfräschare då och då för att bli av med lukt. Det finns massor av bra rengöringsmedel som du kan använda

Vad rengör kök i rostfritt stål bäst?

Kalkborttagningsspray är ett effektivt sätt att få bort envisa fläckar från din diskho. Annars är det mest effektivt att städa lite och ofta.

Hur kan du rengöra rostfritt stål för att få det att glänsa?

Vi rekommenderar att du använder ett outspätt rengöringsmedel i avloppet för att hålla en rostfri diskbänk doftande fräsch, samt för att återigen tända dess glans. Du måste hitta ett rengöringsmedel för flera ytor som kan ta itu med envisa fläckar och smuts, vilket gör att din diskbänk av rostfritt stål ser ut och luktar fantastiskt.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Så enkelt är det att hitta det perfekta städföretaget

  • Fördelar med att Anlita en professionell Städfirma

  • I Vilken Ordning ska man Städa sitt Hus?

  • Det Första man ska Städa när man Städar Vardagsrummet

  • Vilket är det Smutsigaste Området i Badrummet?

  • Så Städar du en Soffa – Praktiska Rengöringstips