washing machine 943363 1280

Hur man Tar Bort Mögel från en Tvättmaskin

Tvättmaskinen är en av de mest hårt arbetande hushållsapparater, men vi tenderar inte att ägna mycket uppmärksamhet åt det förrän det finns ett problem eller en konstig lukt. Om du precis har upptäckt höga nivåer av smuts och smuts på insidan av din tvättmaskin har vi alla svar du behöver.

Svart mögel kan utvecklas i tvättmedelslådan, området runt den och i gummitätningen på tvättmaskinens lucka. Vi delar med oss experttips från professionella städare för deras experttips om hur man rengör en tvättmaskin för att hjälpa dig att få din mögelfri och skinande ren. Att ha de bästa rengöringsprodukterna till hands hjälper alltid med enstaka djuprengöringsuppgifter som detta, och våra expertråd kommer att rädda dig tid och ansträngning.

Hur man rengör mögel från en tvättmaskin

Om du ständigt tvättar vid låga temperaturer eller ständigt använder färgvård eller flytande tvättmedel kan tvättmaskinen bygga upp kroppsfetter, oljor och döda hudceller.

Detta samlas med tiden runt lödderbehållaren och kan skada gummidelarna i en tvättmaskin, vilket leder till bakterier, gammal lukt och svartmögelavlagringar runt dörrtätningen.

Tack och lov är det ganska enkelt att rengöra mögel från en tvättmaskin. Vi delar med oss av vårt miljövänliga recept för att bli av med tvättmaskinsmögel som bara använder tre ingredienser.

Du kommer behöva:

  • 1 del natriumseskvikarbonat
  • 2 delar vit vinäger
  • 4 delar vatten

Kombinera och rör aktivt blandningen ovan i 30 sekunder och sedan ta ett hushållspapper, doppa den i blandningen och använd den för att ta bort mögel från det drabbade området. Om du inte har några hushållspapper hemma kan du använda en  mikrofiberduk. Vi rekommenderar att du bär några rengöringshandskar och en mask för detta, eftersom natriumseskvikarbonat kan orsaka irritation på hud och ögon och inte bör andas in. Håll rummet väl ventilerat och använd inte mer än nödvändigt.

Denna blandning är effektiv eftersom den blandar två naturliga men kraftfulla rengöringsprodukter.

Natriumseskvikarbonat är en alkalisk mineralförening som har en nålliknande kristallstruktur och används för tung rengöring. Det bör användas med försiktighet, som alla andra rengöringsprodukter.

Det är skonsammare än sodakristaller men starkare än bikarbonat. Vit vinäger är förstås välkänt för sin rengöringsförmåga på allt från rostiga verktyg till andra metallsaker.

Hur man förhindrar att mögel byggs upp på din tvättmaskin

Nu när du har blivit av med mögeluppbyggnaden är det värt att komma ihåg att ge din tvättmaskin en årlig rengöring för att stoppa den från blir lika illa igen. Det finns tre ställen inuti din tvättmaskin som du behöver rengöra minst en gång om året för att undvika bakterieansamlingar och mögel.

Tvättmedelslådan ska tas ut och sköljas med varmt vatten, samtidigt som den skrubbas med en borste för att bli av med mögel helt. Efter det, gå till själva insidan där lådan trycks in. Långa borstar är din vän här – pressa lite tvättmedel på borsten och rengör så mycket du kan. Detta är också en ganska vanlig plats där mögel kan hittas. Du kan också använda en gammal tandborste för det här jobbet.

Slutligen, torka ordentligt på dörrlisterna på din tvättmaskin. Det är vecken du är ute efter – det är där bakterier ofta gömmer sig,. Vi rekommenderar regelbundna underhållstvättar för att förhindra mögel, samt att se till att du doserar tillräckligt med tvättmedel för vattnets hårdhet och smutsningen av tvätten.

Hur man rengör mögel från tvättmaskinslister

Använd ett lämpligt rengöringsmedel. Om du väljer att använda ett starkt rengöringsmedel rekommenderar vi att du använder plasthandskar och en mask. Spraya det helt enkelt på din tvättmaskins gummilister och ställ tvättmaskinen på en varm tvätt.

Våra tvättmaskiner är alltid på och snurrar obevekligt iväg för att hålla vårt hushålls kläder rena.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Hur rengör man produkter med tryck på?

  • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

  • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

  • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

  • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall