ring 879932 1280

Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

Om du har en diamantring vet du hur unik var och en är. De är gjorda av olika metaller, stenar och stesättningar. Lägg till kostnaden för en bra diamantring så vill du inte se att den blir skadad och sliten.

Så idag delar vi med oss ​​av alternativen för hur man rengör en diamantring och hur man sköter den så att den håller hela livet.

Hur ofta ska man rengöra en diamantring?

Du bör rengöra din diamantring varje vecka, eftersom lotions, schampon, tvålar och smuts som en ring utsätts för tar bort lystern.

Du bör också få din ring rengjord professionellt två gånger om året. Rengör den oftare om du lever en aktiv livsstil, händerna blir ofta smutsiga, eller innan en stor händelse som en årsdag eller bröllop.

Bästa rengöringsmedel för diamantring

Det bästa rengöringsmedlet för diamantringar att använda är skonsam diskmedel och vatten. Det är säkert för alla metalltyper, skadar inte diamanten och repar inte heller bandet.

Om du väljer att använda ett smyckesrengöringsmedel, var noga med att kontrollera kemikalierna i blandningen innan du applicerar den på din ring. Den kan innehålla något som kommer att missfärga din ring.

Ett par huskurer du kan använda är ketchup, öl och vodka. Ketchup kan ta bort smuts från en silverring. Öl kan användas för att skina en guldring om du applicerar lite öl på en ren trasa och sedan använd den för att skina din ring.

Vodka kan också användas för att rengöra diamanter. Allt du behöver göra är att hälla lite på en ren trasa och använda trasan för att torka ner dina diamanter.

Hur man rengör en diamantring hemma

Rengöringsmedel specifikt för smycken kan användas för att rengöra de flesta diamantringar som inkluderar ett guld-, silver- eller platinaband.

Se till att du vet vilken typ av metall din ring är gjord av. Varje metall behöver en annan rengöringsmetod så att du inte repar eller skadar bandet av misstag. Så låt oss ta en titt på hur man rengör en vigselring hemma.

Med vinäger

Du kan rengöra ett silver- eller platinaband med vinäger och bakpulver. För att göra detta, blanda ½ kopp vinäger och 2 matskedar bakpulver i en skål. Blanda tills bakpulver lösts upp i vinägern.

Blötlägg ringen i 2 eller 3 timmar innan du sköljer den noggrant. Torka sedan med en mjuk trasa. Använd en andra trasa för att polera ringen.

En guldring kan rengöras med enbart vinäger genom att släppa guldringen i vinägern i 10-15 minuter. Skrubba ringen med en mjuk tandborste om det behövs. Skölj och torka.

Använd inte bakpulver på en guldring eftersom det kan repa ringen.

Med bakpulver

Det finns två sidor av att rengöra diamantringar med bakpulver. Vissa säger att du kan och andra säger att du aldrig ska använda bakpulver för att rengöra smycken eftersom det är slipande och kan repa metallerna och stenarna i din ring.

För att skydda din ring rekommenderar vi att du inte använder bakpulver för att rengöra din diamantring.

Om du däremot väljer att använda bakpulver, blanda en kopp varmt vatten med 1-2 matskedar bakpulver. Lägg din ring i blandningen och låt den dra i ett par minuter. Dra sedan ut den, skölj den noggrant och klappa torr.

Med Ketchup

Du kan använda ketchup för att lysa upp en skamfilad silverring. Blötlägg din ring i ketchupen i 5 minuter. Var noga med att inte lämna den för länge eftersom syran från tomaterna och vinägern kan skada ringen.

Använd sedan en tandborste för att försiktigt rengöra alla sprickor i din ring. Skölj ringen noggrant innan du torkar den med en mjuk trasa.

Med diskmedel

Diskmedel är ett utmärkt rengöringsmedel att använda för alla metalltyper eftersom det inte skadar ringen.

Först behöver du en liten skål fylld med varmt vatten. Tillsätt en skvätt diskmedel och blanda den i vattnet så att du har en skål med tvålvatten.

Släpp din ring i tvålvattnet och låt den ligga i 20-40 minuter. En smutsig ring kommer att behöva hela 40 minuter medan en renare ring kanske bara behöver 20 minuters blötläggning.

Ta sedan ut ringen. Om det finns hårspray, lotion, lera eller annat smuts på din ring, använd en mjuk tandborste för att försiktigt skrubba den.

Svep sedan din ring i tvålvattnet och låt den sedan dra i ytterligare 2-3 minuter.

Dra ut din ring ur tvålvattnet och skölj den noggrant och se till att du tar bort all tvål från ringen. Torka av med en luddfri trasa.

Hur man rengör Förlovningsringar efter metalltyp

Alla metallringar kan rengöras säkert med diskmedel varje vecka. Om du är tveksam, använd diskmedelsmetoden varje vecka och ta sedan din diamantring till en professionell för att rengöras två gånger om året.

Platina

 • Ammoniaklösning (Blanda lika delar vatten och ammoniak för att göra det)
 • Var 3-4 månader

Guld

 • Öl: När ringen ser tråkig ut
 • Väte peroxid: För en detaljerad rengöring

Silver

 • Väteperoxid: För en detaljerad rengöring
 • Bakpulver och vinäger: För en detaljerad rengöring

Platinumringar

Innan du rengör en platina diamantring med ammoniak, se till att den inte har några mjuka ädelstenar som turkos, pärlor, färgade stenar eller opaler. Även behandlade diamanter som de som har blivit frakturfyllda kan skadas av ammoniak. Om du har mjuka ädelstenar i din platinaring, använd diskmedel för att rengöra din ring eller ta den till en professionell juvelerare för djuprengöring.

Blanda först 2 delar vatten till 1 del ammoniak i en skål. Låt sedan din ring dra i 20-30 minuter. Se till att du har handskar på dig när du tar bort ringen från lösningen.

Använd en tandborste för att ta bort allt smuts. Du kan tvätta ringen med diskmedel och varmt vatten vid denna tidpunkt.

Skölj ringen väl. Torka med en mjuk, luddfri trasa.

Guld- och vitguldsringar

Ett naturligt ämne för att lysa upp en ring i gult guld är öl, dock inte mörk öl. Häll bara en liten mängd av ölen på en mjuk trasa. Använd trasan för att torka av ölen på ringen och polera den tills den lyser.

Guld- och silverringar kan rengöras med en DIY 50/50-blandning av rengöringsmedel och väteperoxid. Blanda lösningen i en skål.

Blötlägg sedan din ring i 10-15 minuter. Windex tar bort smutsen medan väteperoxiden dödar alla bakterier på din ring.

Efter att du har blötlagt din ring, skrubba den med en mjuk tandborste. Skölj den noggrant och torka med en luddfri trasa.

Silverringar

Du kan använda metoden rengöringsmedel och väteperoxid för att rengöra silverringar som anges ovan för guldringar.

En annan lösning är att använda vinäger och bakpulver för att rengöra din silverring. Blanda 2 matskedar bakpulver med ½ kopp vinäger i en skål. Lägg din ring i skålen och blötlägg den i 3 timmar.

Skölj din ring under kallt vatten innan du torkar den med en mjuk luddfri trasa.

Om din ring är skamfilad kan du rengöra den med ketchup. Blötlägg din ring i ketchup i 5 minuter, men inte längre. Syran från vinägern och tomaterna kan skada den.

Använd sedan en mjuk tandborste för att försiktigt skrubba din ring och ta bort all smuts och smuts. Avsluta med att skölja din ring noggrant för att se till att all ketchup har tagits bort. Torka sedan din ring med en mjuk, luddfri trasa.

Göra och inte göra för rengöring av diamantring

 • Använd endast mjuka och skonsamma rengöringsmedel som diskmedel.
 • Var försiktig med att använda ammoniak och vattenlösning för alla sprickfyllda diamanter eller ömtåliga sättningar.
 • Ammoniaken kan få ädelstenen att bli grumlig eller ta bort beläggningen. Det kan också skada inställningen
 • Var försiktig när du använder bakpulver eller tandkräm för att rengöra din ring. Slipmedlen kan repa eller skada din ring.
 • Använd inte hushållsrengöringsmedel för att rengöra diamantringar eftersom nötningen kan skada stenen och härdningen.
 • Använd aldrig slipande pulver som pulveriserat rengöringsmedel på din ring eftersom de kan repa eller skada ringen. Guldringar repar sig särskilt lätt.
 • Skölj inte din ring över ett öppet avlopp. Täck alltid avloppet när du sköljer så att ringen inte ramlar ner i den.

 

Ta hand om din diamantring

 • Bär handskar eller ta av din ring när du arbetar med blekmedel, kemikalier eller när du diskar för att inte skada din ring.
 • Ta aldrig bort din ring genom att dra i stenen eller inställningen. Dra istället av den med skaftet eller bandet på ringen.
 • Använd en ädelstensduk för att ta bort oljor från din ring.
 • Ta bort din ring när du simmar i en simbassäng eftersom klor kan skada den. Ta bort ringen när du lagar mat. Bakterier kan komma in i miljön, din diamant kan skadas om den träffas och din ring kan glida av fingret.
 • Håll dig uppdaterad om underhållet av din ring genom att rengöra den en gång i veckan och låta den rengöras professionellt två gånger om året.
 • Håll din ring borta från kosmetika.

Vad kan skada en diamant?

Trots hårdheten hos en diamant kan en diamant skadas av både plötsliga temperaturförändringar och ett hårt slag i rätt riktning. Stöten kan få diamanten att flisa.

Hur rengör juvelerare diamantringar?

Juvelerare rengör diamantringar genom att först blötlägga dem i en kemisk lösning samtidigt som de utsätter ringen för högfrekventa ljudvågor. Sedan ger de ringen en höghastighetspolering innan den ångrengörs.

Hur mycket kostar det att rengöra en diamantring?

Om du går till en juvelerare där du inte köpte ringen kan du räkna med att spendera 250-500kr för juvelerarens tid och utrustning för att rengöra ringen. Om du går till stället du köpte den kan de vara snälla och rengöra den gratis i många fall.

Kan du rengöra diamantringar för mycket?

Om du rengör din diamantring korrekt, då kan du inte rengöra din ring för mycket. Men om du använder fel kemikalier kommer du att skada ringen.

Kan du rengöra en diamantring med en ultraljudstvätt?

Det rekommenderas inte att rengöra en diamantring med en ultraljudstvätt. Ultraljudet gör inre flöden värre och kan skada ringen. Dessutom behandlas färgade diamanter, och ett ultraljudsbad kan ångra den behandlingen och få diamanten att förlora sin färg.

Bästa sättet att rengöra en diamantring

Att rengöra och underhålla en diamantring är ganska enkelt oavsett om det är en gammal ring eller en ny. Var helt enkelt försiktig med vilka rengöringsmedel du använder och hur du sköter din ring dagligen.

Den bästa idén är att använda diskmedel och varmt vatten för att tvätta din ring varje vecka. Se sedan till att du får den professionellt rengjord var 6:e ​​månad. Din ring kommer att hålla hela livet om du sköter den ordentligt.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

 • Hur rengör man produkter med tryck på?

 • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

 • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

 • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

 • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall

 • Hur man Rengör Lampskärmar – Bästa Tips!