screened porch 670263 1280

Hur man Rengör Trall med eller Utan Högtryckstvätt

När vädret blir varmare vill alla spendera mer tid i sina trädgårdar. Om du har turen att ha trädäck, följ vår enkla steg-för-steg-guide om hur du rengör trädäcket för att göra din uteplats redo för de kommande månaderna.

På våren är det en bra tid att rengöra trädäcket. En årlig tvätt under våren kan blåsa nytt liv i alla trädgårdsträdäck inför sommaren.

Att bevara träets integritet och i slutändan hjälpa till att förhindra kostsamma reparationer.

Eftersom trädäcket är utomhus utsätts det ständigt för väder och vind, särskilt på vintern, vilket kan ta ut sin rätt.

Exponering för väder och vind kan leda till ansamling av smuts, mögel och alger. Om underhåll inte utförs under vintermånaderna skapar detta naturligtvis ett större jobb längre fram.

Så börja nu och följ våra enkla steg för hur du städar trädäck med eller utan högtryckstvätt.

Så här rengör du trädäcket: Steg-för-steg-guide

Ett trädäcksområde ger ett särskilt underhållningsområde för alla utomhusutrymmen – oavsett om det är fäst vid huset, i slutet av gräsmattan eller till och med i form av en balkong skapar trädäcket ett välkomnande plats att njuta av vänners sällskap, eller koppla av på egen hand.

Tyvärr kan trädäcket bli halt (och ganska farligt) om det inte tas om hand. Alger och mossa kan växa och bildas över golvytan, vilket gör det svårt att gå på. Du kan förhindra att tillväxten blir så dålig med regelbundet underhåll. Men om det redan gått förbi det stadiet, oroa dig inte eftersom det finns mycket du kan göra för att få det att se rent och nytt ut igen.

Mossa eller alger åt sidan, ett trädgårdsdäck, trä eller komposit, behöver en bra rengöring då och då. Och hur man rengör trall är faktiskt riktigt lätt när du följer några enkla steg; det kräver inte en massa dyra produkter heller.

1. Förbered dig på hur du rengör trallen

Börja med att ta bort allt från ditt trall – möbler, krukor, din grill, prydnadsföremål och allt annat. Ställ dem någonstans där de inte kommer att vara i vägen.

Även om vädret är oförutsägbart är det bäst att arbeta när vädret är klart och däcket är helt torrt; låt det gå några dagar sedan ett skyfall. Ge hela trädäcket en grundligt borstning, använd en borste för att få skräp från sprickorna så gott det går.

2. Applicera en rengöringslösning

För en skonsammare rengöring för att ta bort ytsmuts och spindelväv kan du använda en lösning av diskmedel i varmt vatten. Var noga med att inte skrubba för mycket med något hårt slipmedel och undvik att gnugga mot kornen, eftersom det kan lämna märken.

Medan du kan använda tvålvatten kommer en specialprodukt som är specifikt gjort för rengöring av däck sannolikt att vara effektivare för att bli av med envis mossa och alger.

Se till att följa tillverkarens instruktioner om hur man applicerar, tidpunkter och hur man sköljer bort.

3. Spräng bort smuts med en högtryckstvätt

Beroende på hur mycket mossa och alger som har byggts upp avgör om du behöver lägga till en högtryckstvätt eller inte. Du kan använda rengöringslösningen ensam, eller använda en högtryckstvätt också.

Om du rengör ditt trädäck med en högtryckstvätt sprutar du bort all mossa och smuts som kan ha byggts upp. Se till att inställningen på högtryckstvätten är lämplig för ditt trall. Annars kan det potentiellt skada ytan på trädäcket

4. För en ännu djupare rengöring, använd ett kraftigt rengöringsmedel

Om ditt trädäck är särskilt smutsigt, kan en kraftfullare rengöring krävas. Ett kraftfullt rengöringsmedel för trädäck kommer att lämna ditt trädäck i rent och fint skick. För detta måste du bära några handskar och ge burken en skaka innan användning.

Applicera på ditt trädäck med en pensel av anständig storlek – var inte blyg och se till att du applicerar ett tjockt lager. Det tar cirka 30 minuter att arbeta. Men om det är en varm dag måste du hålla ett öga på fläckar som torkar ut och applicera ett lager igen där det behövs. Fortsätt att skrubba med varmt vatten och skölj sedan bort allt med en slang, så är du klar!

Hur rengör jag trädäcket utan högtryckstvätt?

Om du inte har en högtryckstvätt är det inte världens undergång. Till att börja med, om du har ett kompositdäck, bör du egentligen inte använda en högtryckstvätt ändå – läs vidare nedan för att ta reda på varför. Och för ett trädäck kan du fortfarande få det att se vasst ut med några vanliga hushållsrengöringsprodukter och lite arbete.

Beroende på hur smutsigt ditt trädäck är och hur mycket mögel och alger har bildas kunde du göra ett lika bra jobb med flytande rengöringsmedel. Häll fyra liter varmt vatten i en hink och rör i 250 ml tvättmedel. Applicera den varma lösningen rikligt på det redan rensade och sopade däcket. Arbeta in det i ytan med en kvast. Låt lösningen sitta på trädäcket i tio till femton minuter och skölj sedan noggrant med din trädgårdsslang.

Hur rengör jag kompositdäck?

Till skillnad från trädäck kräver kompositalternativ faktiskt mindre regelbundet underhåll så uppgiften är inte särskilt svårt.

Trädäck av det här slaget kan faktiskt rengöras med vanliga vardagliga hushållsprodukter. I de flesta fall räcker en lätt tvållösning som appliceras och sedan sköljs med en trädgårdsslang på en ljusinställning för ett kompositdäck.

Det finns inga magiska lösningar eller behandlingar som vi skulle rekommendera för behandling av din komposittäckning,

Börja med att rensa däcket på alla föremål. Borsta bort skräp från skrymslen och vrår genom att sopa ytan noggrant. Blanda sedan en hink varmt vatten med diskmedel för att skapa en varm tvållösning. Applicera direkt på däcket och rengör med en mjuk borste – en ren, torr kvast gör susen. Använd en mjuk trasa eller svamp på svåråtkomliga områden, skölj sedan och låt torka.

En sak du absolut inte bör göra är att använda en högtryckstvätt på ett kompositdäck . Det är mjukare än naturligt trä och kan märkas och skadas lättare som ett resultat. Beroende på material kan en krafttvätt göra brädorna för hög om trycket är för högt.

Om högtryckstvättningen blir för intensiv kan den t.o.m. flisa materialet. Om du skadar ditt kompositdäck med en kraftig tvätt, kan det påverka garantin, som vanligtvis inte täcks.

De rekommenderar en rutinmässig rengöring av ditt däck var tredje till var sjätte månader för att rensa bort smuts, lera och jord som kan ackumuleras och sitta på ditt kompositdäck med tiden.

Hur gör jag för att hålla mitt trädäck snyggt längre?

När du har tillbringat tiden med att rengöra, skrubba och måla ditt trädäck vill du se till att det ser bra ut så länge som möjligt. Även om ditt trädäck naturligtvis kommer att ta lite allmänt slitage från användning, finns det saker du kan göra för att begränsa skador.

För att minimera skador rekommenderar vi att du använder gummifötter för alla däck. möbler

Dessutom bör alla planteringskärl, baljor eller växtkrukor höjas på block för att tillåta luftcirkulation och undvika mögeltillväxt. Vi rekommenderar också att du använder metall- eller plastbrickor för att fånga upp och behålla överflödig vätska när du vattnar växter.

Det sista du kan göra för att piffa upp trötta trädäck är att ge det en klick ny färg eller använda en träolja.

Du kanske skulle vilja lämna trädäcket obehandlat, men en beläggning av en skyddande produkt kommer att hålla den fräsch längre. Ett lager av skydd betyder att den kommer att kunna motstå mögel, alger och mögel. Se till att trädäcket är helt torrt från rengöringen innan du börjar, och borsta bort alla löv eller skräp som kan ha hittat dit sedan rengöringen.

Du kan hitta målaridéer och träoljor i en rad färger, vilket kommer att förvandla trädäcket totalt.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Hur rengör man produkter med tryck på?

  • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

  • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

  • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

  • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall