airpods 6010254 1280

Så här Rengör du ditt AirPods-Fodral (Utan att Orsaka Skada)

Om du tar med dig dina Airpods överallt – lyssnar på ljudböcker, musik och poddsändningar – så finns det en god chans att ditt fodral är smutsigt, repat och fläckigt.

Det kan vara lite skrämmande att rengöra höljet om du inte vet hur. Det sista du vill är att förstöra dina dyra Airpods.

Tack och lov kan du enkelt rengöra ditt Airpods-fodral hemma. Vi visar dig hur du rengör det inre och yttre höljet ordentligt utan att orsaka skada.

Hur man rengör AirPods-fodralet

Ta bort AirPods. Torka av insidan med en mjuk borste. Torka av insidan och utsidan med en mjuk, luddfri trasa. Om det behövs, fukta trasan med isopropylalkohol och upprepa. Radera extra envisa fläckar på utsidan med ett vitt suddgummi. Torka av fodralet torrt med en mjuk, luddfri trasa och låt den sedan lufttorka.

Hur ofta ska man rengöra Airpods och Airpods-fodral?

Du bör generellt sträva efter att rengöra dina Airpods och fodralet varje vecka. Inte bara kan du ha en ful ansamling av öronvax inuti fodralet, utan utsidan kommer att vara täckt av bakterier och bakterier.

Summan av kardemumman är dock att om ditt fodral ser smutsigt ut – rengör det.

Säkerhetsinstruktioner

Airpods är inte billiga. Vi vill inte att du ska förstöra dem, så lyssna noga på dessa säkerhetsinstruktioner.

Undvik för mycket vätska: Använd inte för mycket vätska vid rengöring. Du vill inte mätta fodralet; annars orsakar du skada. Det är nödvändigt att undvika att vätska kommer in i laddningsportarna eftersom det kommer att skada elektroniken.

Undvik att rengöra laddningsportarna: Medan vår metod är utmärkt för att rengöra fodralet, använd den inte för att rengöra laddningsportarna. Om du märker smuts i dina laddningsportar är tryckluft bäst. Använd inte rengöringsvätska.

Inga slipmedel: Använd inte slipande rengöringsmedel som salt, pulver eller bakpulver när du rengör ditt fodral. Undvik också vassa föremål när du rengör eftersom det kommer att repa ditt fodral.

Hur du rengör ditt Airpods-fodral

Vi visar dig det bästa sättet att rengöra ditt Airpods-fodral. Den här metoden är direkt från Apple, så du kan vara säker på att den är specifikt inriktad på dina hörlurar. Även om de inte gör sina egna AirPod-fodralrenare (ännu), rekommenderar Apple att du använder isopropylalkohol.

Låt oss gå in på hur du rengör ditt Airpods-fodral, in- och utvändigt.

Vad du behöver:

  • Mjuk, luddfri trasa
  • Isopropylalkohol
  • Mjukborste eller tandborste
  • Tandpetare (valfritt)
  • Vitt suddgummi (valfritt)

Låt oss börja med att rengöra fodralets insida, där det kan bli ganska smutsigt, med tanke på alla skrymslen och vrår.

Ta bort Airpods:Det här inlägget handlar inte om att rengöra själva Airpods, bara så

Skrubba med en borste:  Använd din mjukborste eller tandborste för att komma in i skrymslen, vråren och spåren för att ta bort överflödig smuts och skräp. De mjuka borsten gör det lätt att ta sig in i trånga utrymmen utan att skada fodralet. Eftersom borsten inte är blöt kan du även gå över de elektriska delarna, som laddningsportarna.

Torka med en trasa: Använd din mjuka, luddfria trasa för att torka av fodralets insida. Applicera ett litet tryck på envisa fläckar.

Fukta trasan: Fukta trasan något med din isopropyl vid behov alkohol. Vrid ur den så att den inte är droppvåt. Torka försiktigt av insidan med trasan, undvik elektriska delar, inklusive laddningsporten. Detta kommer att desinficera höljet och hjälpa till att ta bort svåra fläckar.

Lufttorka: Lämna fodralet öppet för att lufttorka ordentligt innan sätter tillbaka dina Airpods.

Vissa experter rekommenderar att du använder en tandpetare för att ta bort envis smuts. Den lilla spetsiga spetsen kan hjälpa till att komma in i trånga hörn, som laddningsporten. Du kan prova detta om du vill, men Apple föreslår specifikt att du undviker att använda vassa föremål för att rengöra. Den spetsiga tandpetaren kan lämna repor om du inte är försiktig. Det är upp till dig!

Exteriör av fodral

Låt oss nu börja rengöra Airpods yttre hölje. Fodralet kan bli ganska fult efter att ha spenderat massor av tid i fickan eller botten av väskan. Vi pratar fläckar, svarta märken, missfärgning, repor och mer.

Torka med en trasa: Använd den mjuka, luddfria trasan för att försiktigt torka av fodralets utsida för att ta bort så mycket smuts och skräp som möjligt.

Fukta trasan: Om fläckar fortfarande är synliga, fukta trasan med isopropylalkohol. Vrid ur den så att den inte är för blöt, torka sedan av fodralet med trasan. Fokusera på envisa fläckar. Du kan behöva arbeta lite hårdare för att ta bort dem. Upprepa om det behövs.

Sudda fläckar: Om fläckar eller missfärgning fortfarande är ett problem kan du prova ett knep till. Gnugga fläckarna med ett vitt suddgummi. Detta kan hjälpa till att eliminera dem helt och hållet.

Torka rent: Eftersom du nu kan ha rester av suddgummi på fodralet, torka av fodral med en mjuk borste för att ta bort den. Torka även av den med en trasa som en extra åtgärd om det behövs. Detta kan ge fodralet ett polerat utseende.

Lufttorka: Låt höljet lufttorka innan du använder det igen.

Varning

När du rengör fodralets utsida, se till att undvika att komma nära några laddningsportar med den fuktade trasa. Du kan torka i närheten av den med en torr trasa eller en mjuk borste, men flytande eller till och med radergummit kan orsaka skada.

Hur man rengör AirPods-fodralet utan alkohol

Även om Apple rekommenderar isopropylalkohol, kanske du inte kan få tag på det. Vad är det bästa sättet att rengöra Airpods fodral utan det? Du kan prova:

  • Isopropylalkoholservett
  • Etylalkoholservett
  • Desinfektionsservett

Apple föreslår dessa tre produkter. Summan av kardemumman är att de varnar för att använda produkter som innehåller blekmedel eller väteperoxid. Även om det inte rekommenderas av Apple, kan en 1:1-lösning av destillerad vit vinäger och vatten ersätta behovet av isopropylalkohol.

Apple har inte specifikt sagt att du inte ska använda det. Det kommer att fungera bra så länge du inte gör din trasa för blöt. Det kanske inte är lika effektivt som isopropylalkoholen, men det kommer fortfarande att göra en buckla vid rengöring och desinficering av ditt Airpods-fodral.

Tips för att ta hand om dina Airpods

Du är här för att du bryr dig om dina Airpods. De är bärbara öronsnäckor av hög kvalitet som ger dig en chans att lyssna på musik eller podcast hela dagen. Du vill ta hand om dem, underhålla dem och se till att de håller. Här är våra bästa tips för att göra det:

Undvik att rengöra nätet: När du rengör dina Airpods, använd inte något flytande rengöringsmedel på högtalarnätet, kittets nättak eller örat kuddar. Detta kan förstöra högtalarna och förvränga ljudkvaliteten.

Kör aldrig under vatten: Vissa Apple-produkter är vattentäta, men du ska aldrig köra dina Airpods under vatten. Detta kan orsaka skada.

Begränsa exponeringen för produkter som orsakar fläckar: Om du stoppar in dina Airpods i väskan med resten av dina saker kan de snabbt bli smutsiga. Överväg att förvara dem i ett separat fack i din väska. Saker som tvättmedel, sura livsmedel, olja, hårtorr, schampon och lotioner kan orsaka missfärgning på dina Airpods.

Undvik att få vätska i fel delar: När du rengör dina Airpods, få inte vätska i några öppningar, elektriska komponenter eller laddningsportar. Om du får vatten i eller på fodralet, placera fodralet upp och ner med locket öppet för att lufttorka.

Rengör öronspetsarna: Öronspetsarna kan bli ganska smutsiga. Du kan faktiskt ta bort den gummiartade öronspetsen och skölja den med vatten. Detta tar bort öronvax och annan smuts. Torka dem med en mjuk, luddfri trasa och lufttorka dem innan du lägger tillbaka dem i Airpods.

Ta reda på om ditt fodral är vattentätt: Airpods Pro och tredje generationens AirPods är vatten- och svettbeständiga. Första och andra generationens Airpods, Airpods Max och Smart Case är dock inte vattentäta eller vattentäta. Du får inte utsätta dessa för vatten. Om du gör dem blöta, även om det är svett från ett träningspass, torka av dem med en mikrofiberduk och torka sedan fodralet upp och ner med locket öppet.

Byt ut spetsarna: Ett annat bra sätt att förlänga livslängden på dina Airpods är att byta ut spetsarna till rätt storlek. Använd skumspetsar som sitter bekvämt i öronen, så att du inte klämmer ihop spetsarna.

Inspektera regelbundet: Inspektera AirPods regelbundet för smuts och skräp. Efter varje användning kan du ta en liten titt och antingen blåsa ut den eller använda en mjuk borste för att ta bort den.

Håll dina öron rena: Öronvax är en av de största bovarna för att göra AirPods smutsiga. Det råder ingen tvekan om att att hålla dina öron rena också kan hålla dina AirPods rena. Detta kommer också att säkerställa maximal ljudkvalitet.

Förvara ditt AirPods-fodral ordentligt: ​​Förvara AirPods på en ren och torr plats. Lämna dem inte på riktigt varma eller riktigt kalla platser, som din bil, över natten. Var mycket försiktig när du hanterar dina Airpods så att du inte tappar och går sönder dem.

Varför blir AirPod-fodral så smutsiga?

För det första är AirPod-fodralet tillverkat av plast som ackumulerar smuts snabbare och är mer utmanande att rengöra än till exempel metall.

För det andra har de flesta människor sitt AirPods-fodral i fickan eller väskan. Du stoppar händerna i fickan ofta. Samtidigt skaver många föremål i din väska mot fodralet.

Med tiden utsätts fodralet för andra smutsiga föremål, repiga föremål och oljor från dina händer, vilket leder till smuts och fläckar.

Repas AirPod-fodralet lätt?

Som vi nämnde är fodralet tillverkat av en mjuk, slät plast som lätt repar sig. Det bästa sättet att undvika detta är att förvara dina Airpods borta från andra föremål. Du kan också köpa silikonomslag eller skal till ditt AirPods-fodral, så det har ett extra lager av skydd.

Kan öronvax skada AirPods?

Ja. Öronvax kan täppa igen dina AirPods-högtalare och förstöra ljudkvaliteten.

Men vad som kanske är ännu mer förvånande är att AirPods också kan skada dina öron och orsaka överdrivet öronvax och öronvärk. Om du inte rengör dina AirPods tillräckligt kan du faktiskt få svamp- och svampinfektioner i öronen.

Hur rengör du AirPods mikrofon?

Allt du behöver göra är att torka av mikrofonen med en torr bomullstuss.

Visste du: Även om Apple inte har någon specifik städtjänst, kanske du vill pröva lyckan genom att ta med dig ditt föremål till butiken. Om du känner dig överväldigad eller orolig för att rengöra dina AirPods hemma, fråga i butiken om de kommer att göra det åt dig. Vissa kunder rapporterade att personalen städade deras produkter gratis.

Skydda Airpods

Att veta hur du rengör ditt AirPods-fodral kan säkerställa att det ser bra ut och fungerar bra under lång tid. När du investerar i en Apple-produkt är det sista du vill förstöra den. Du bör rengöra dina AirPods och fodralet varje vecka eller när de ser smutsiga ut. Att rengöra dem med alkohol, en mjuk borste och en luddfri trasa är enkelt och snabbt.

Kom ihåg att aldrig få de elektriska delarna eller laddningsportarna våta.

Sist men inte minst, överväg att skydda ditt AirPods-fodral med ett eget fodral för att undvika repor och fläckar.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar