battery 22225 1280

Hur man Rengör Batterikorrosion – Rengör Efter Läckta Batterier

Inget är värre än att öppna batterifacket på ditt barns favoritleksak bara för att upptäcka att AA-batteriet inuti den har exploderat och läckt.

Fodralet är fullt av batterisyra och korrosion. Innan du slänger ditt barns favoritleksak i papperskorgen, så här tar du bort batterikorrosion så att ditt barn kan fortsätta leka med sin favoritleksak.

Hur man rengör batterisyra från läckta batterier

Sätt på handskar och skyddsglasögon för att förhindra en kemisk brännskada. Applicera sedan vinäger eller citronsaft på batterisyran i ditt fall. Batterisyran är faktiskt alkalisk så den milda syran kommer att neutralisera den. När skummet har upphört, använd isopropylalkohol för att ta bort resterna från vinägern eller citronsaften. Detta kommer säkert att rengöra ditt batterihölje utan skador.

Orsaker till batterikorrosion och läckande batterier

Batterikorrosion inträffar när vätgas släpps ut från batteriet. Det blandas med luften och orsakar oxidation. Denna oxidation är den vitaktiga korrosion som du kan se på batteriet eller polerna.

Om korrosionen utsätts för fukt kan den se ut att vara blå eller ha en grönaktig nyans.

Korrosion accelereras när batteriet utsätts för fukt eller värme.

Är ett korroderat batteri farligt?

Ja, ett korroderat batteri är farligt. Kaliumhydroxiden som används i många hushållsbatterier kan orsaka allvarliga skador på ögonen tillsammans med andnings- och hudirritation. Det är viktigt att bära handskar och ögonskydd när du rengör ett korroderat batteri eller batteripol.

Korrosionen kan även spridas till elektroniken. Eftersom korrosionen är frätande, kan den ge dig en kemisk brännskada. Det är bäst att rengöra korrosionen innan du använder den elektroniska enheten.

Hur man rengör batterikorrosion i bilar

När du rengör batterikorrosion i bilar måste du vara försiktig och vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv. Korrosionen kan orsaka kemiska brännskador.

Vad du behöver:

 • Bakpulver
 • Vaselin
 • Stålborste
 • Destillerat vatten
 • Liten skål
 • Sked
 • Gammal smörkniv
 • Rud eller gammal tuta hbrush
 • Gummihandskar
 • Glasögon
 • Gamla handdukar

1. Lyft huven och inspektera

Stäng av bilen och lyft motorhuven. Du kommer att inspektera batteriet och kablarna.

Om batteriet är svullet eller sprucket måste det bytas ut. Kontrollera också varje kabel för att se till att den inte är skadad eller sliten. I så fall måste den också bytas ut.

2. Koppla bort batterikablar

Koppla nu bort batterikablarna. Börja alltid med minuskabeln för att undvika att orsaka elektrisk kortslutning. Minuskabeln är vanligtvis svart och märkt med ett (-).

När du har tagit bort den negativa kabeln, ta bort den positiva kabeln. Det är vanligtvis rött och markerat med (+).

När bultarna väl är lossade kan du behöva vicka loss kontakterna eftersom det ibland är mycket korrosion. Detta gör att kontakterna är svåra att ta bort.

Om du använder en tång för att ta bort kontakterna, se till att du inte rör vid bilramen och smeten y samtidigt med tången. Detta kan göra att ditt batteri blir kort.

3. Gör en rengöringspasta

Gör en rengöringspasta med bakpulver och destillerat vatten. Bakpulveret är alkaliskt vilket neutraliserar korrosionen från batterisyran.

Blanda 2-3 matskedar av bakpulver med 1 matsked destillerat vatten i en liten skål. Rör sedan om blandningen tills du har en tjock pasta.

4. Ta bort korrosionen

Doppa din stålborste i pastan för att gnida den på korrosionen. Var försiktig så att du inte av misstag applicerar pastan på andra delar av din bil när du arbetar.

Pastan kan bubbla och skumma. Detta är ett tecken på att pastan fungerar och reagerar på korrosionen. Låt det sitta i 5-10 minuter innan du börjar skrubba.

Efter att de 5-10 minuterna har gått, skrubba bort korrosionen på polerna och batterikablarna med hjälp av stålborsten. Du kan behöva hugga bort stora avlagringar med en gammal smörkniv. Fortsätt arbeta tills all korrosion har tagits bort.

5. Skölj batteriet

När kontakterna är rena, häll destillerat vatten över dem. Detta kommer att skölja bort alla överblivna rester från rengöringspasta och korrosion.

Skölj inte bort någon av bakpulverpastan i batteriventilerna. Det kan neutralisera batterisyran och förkorta batteriets livslängd.

6. Torka batteriet

Använd en ren torr trasa för att torka av kontakterna och torka batteriet. Se till att batteriet är helt torrt innan du går vidare till nästa steg.

Använd inte pappershanddukar. Pappershanddukar tenderar att trasas sönder och lämnar bitar fast vid terminalerna.

7. Applicera vaselinSätt vaselin på polerna för att förhindra korrosion.

8. Återanslut batteriet

Återanslut batterikablarna i omvänd ordning, se till att du ansluter den positiva kabeln innan du ansluter den negativa kabeln.

Hur man rengör batterikorrosion med cola

Så här tar du bort batteripolerna med en burk Coca-Cola och en styv stålborste.

Häll colaen i en sprayflaska. Spraya batteripolerna rikligt med koks och låt det sitta i en minut. Använd sedan en styv stålborste för att skrubba polerna.

Fortsätt att applicera cola medan du arbetar tills terminalerna är rena.

Efter att korrosionen har tagits bort, använd en mikrofiberduk och destillerat vatten för att ta bort koks och rester från batteriet.

Använd en ren mikrofiberduk för att rengöra batteriet. Se till att batteriet är helt torrt innan du ansluter det igen.

Tips för att förhindra korrosion

För att förhindra att dina batterier korroderar kan du använda dessa tips.

 • Blanda inte nya och gamla batterier.
 • Se till att du förvarar dina batterier i rumstemperatur eller lägre temperaturer eftersom de är känsliga för värme .
 • Använd inte utgångna batterier.

Gör WD-40 rent batterikorrosion?

Ja, WD-40 kommer att rengöra batterikorrosion. Spraya WD-40 på terminalerna och vänta ett par minuter. Skrubba sedan med en stålborste och skölj av kontakterna med varmt vatten. Upprepa tills korrosionen har tagits bort.

Hur gör du Rengör en korroderad kretskort?

Du kan rengöra ett rostigt eller korroderat kretskort med en tjock bakpulverpasta. Använd en mjukborste som en gammal tandborste för att sätta pastan på kretskortet och ge det tid att arbeta. Borsta sedan försiktigt bort pastan och resterna ska tas bort med den.

Använd destillerat vatten för att skölja bort all pasta som finns kvar på kretskortet.

Hur rengör du batterikorrosion från en kamera?

Du kan rengöra batterikorrosion i en kamera genom att använda vinäger för att neutralisera den. Vänta tills skumningen upphör. Doppa sedan en bomullstuss i isopropylalkohol för att ta bort resterna från batterifacket på din kamera. Vänta tills höljet är helt torrt innan du sätter i nya batterier.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

 • Hur rengör man produkter med tryck på?

 • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

 • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

 • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

 • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

 • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall