Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd
Snygg, mycket effektiv, lätt att använda och supersnabb att värma upp. Det är lätt att se varför induktionshällar har blivit så populära de senaste åren. Men när det kommer till hur man rengör en induktionshäll kan det vara svårt att utarbeta den bästa metoden, eftersom de kräver lite extra försiktighet för att hålla dem i toppskick.
Induktionshällar består av en slät keramisk platta med induktionsspolar under. När ett kokkärl eller kastrull gjord av ett magnetiskt material placeras ovanpå, överför (eller inducerar) energi till den metallen, vilket gör att pannan snabbt värms upp. När din bästa induktionspanna lyfts bort, stängs värmezonen av.
Eftersom värmen kommer inifrån pannan, och inte från hällen, gör den effektivare matlagning och kokar kokkärlen på halva tiden jämfört med en vanlig gas- eller elektrisk spis. En induktionshäll svalnar också mycket snabbare än en vanlig häll (eftersom den bara var varm av kontakt med kastrullen) så det borde vara mindre stökig fastbränd mat att ta itu med efteråt.
Innehållsförteckning
Hur man rengör en induktionshäll
På ungefär samma sätt som du behöver att veta hur man rengör en tvättmaskin, en ren induktionshäll kommer att vara mycket effektivare än en smutsig, och överföra värmen mer effektivt från den keramiska toppen till kastrullen och maten inuti.
Induktionshällar kan vara utsatta för repor och slitage, så all rengöringsteknik som används bör vara så skonsam och icke-nötande som möjligt. Om glasskivan blir repad kan maten bli inbäddad i reporna och när den täcks med en het panna kan den skada glaset ytterligare och eventuellt skapa sprickor.
Sträva efter daglig rengöring
Nyckeln till att hålla en induktionshäll ren och fungera effektivt är att ta itu med eventuella spill när de inträffar och torka bort vatten eller mat direkt. Även om induktionshällar inte värms upp kan de bli varma av restvärmen från kokkärl som används på dem, så det är bäst att inte röra kokzonen direkt efter användning. Ta itu med envisa fläckar
Att alltid använda en rengöringsprodukt med en icke-slipande formel är nyckeln när det kommer till rengöring av induktionshäll, men vad du applicerar och tar av produkten med kan också vara lika viktigt. Använd aldrig någon typ av disksvamp eller stålull för att rengöra ytan på en induktionshäll, vilket kan orsaka fina repor som matfläckar kan bli permanent inbäddade i och skada glaset ytterligare. Använd istället en mikrofiberduk med en mjuk, icke-slipande yta som inte repar.
När det kommer till klibbiga märken och fastbränd mat, försök aldrig ta bort rester. med en kniv eller ett rakblad, vilket allvarligt kan skada hällens yta. Köp istället en hällskrapa direkt från hällens tillverkare eller online, och använd den med extrem försiktighet, var noga med att inte repa den keramiska ytan.
Hur gör jag för att hålla min induktionshäll ren och fin?
VVS-systemet (värme, ventilation och sanitet) är en av de viktigaste delarna i våra hem, men också en av de mest förbisedda. En välfungerande VVS-installation är avgörande för både...
Rengöring av produkter med tryck kräver speciell uppmärksamhet för att bevara tryckets kvalitet och produktens livslängd. Oavsett om det gäller reklamprodukter, arbetskläder eller ...
Att hålla gräset snyggt är en viktig del av att bibehålla en vacker trädgård eller gräsmatta. Och för att uppnå det behöver du rätt verktyg. En oerhört viktig men ofta bortglömd ko...
Om du har en diamantring vet du hur unik var och en är. De är gjorda av olika metaller, stenar och stesättningar. Lägg till kostnaden för en bra diamantring så vill du inte se att ...
När en person skaffar en uppsättning pärlor blir det en yttersta prioritet att hålla dem rena och polerade.
Det är naturligt att oroa sig för att skada dem, speciellt om du reng...
Vi gissar att kökskärl idéer är inte det första du tänker på när det kommer till bra köksdesign. Men i själva verket borde planeringen av dina köksavfallslösningar finnas där tills...