10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall

10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall

Vi gissar att kökskärl idéer är inte det första du tänker på när det kommer till bra köksdesign. Men i själva verket borde planeringen av dina köksavfallslösningar finnas där tillsammans med de mest hårt arbetande idéerna för köksförvaring . Utan ordentlig inneslutning är köksavfall illaluktande, rörigt och oorganiserat, och det är precis vad du inte vill att ditt kök ska vara.

Om det får dig att tänka på är det värt att vända din uppmärksamhet på dina idéer för återvinningskärl i köket också. Att skapa ett problemfritt återvinningssystem är ett av de enklaste sätten vi kan göra vår del för miljön. Dessutom tar det bort paniken med att sortera din plast från dina papper när återvinningsdagen rullar runt. Bonus!

Planera ditt köksutrymme ordentligt, sätt kökskärlidéer och återvinning högt på din prioriteringslista, särskilt när det kommer till litet köksförråd. Lyckligtvis blir moderna kökskärl allt bättre på att kombinera praktiskt och snyggt. Det finns massor av smarta lösningar tillgängliga, som passar sömlöst in i även de mest eleganta kök.

1. Häng en matlåda inuti ett köksskåp

Om du kämpar för att träna hur man organiserar ett litet kök och är begränsade på bänkskivans utrymme. Det betyder att din matlåda finns nära till hands när du lagar mat. Montera den på utsidan av skåpdörren när du lagar mat så att du kan skrapa skrot och rester rakt in, sedan när du är klar, flytta den till insidan av luckan. Se bara till att ordna köksskåp så att du kan stänga dörren utan att caddien välter saker inuti.

Använd komposterbara matavfallspåsar inuti din caddie för att förhindra att den blir smutsig, och antingen kompostera det i din egen trädgård eller lägg ut det åt din kommun om de erbjuder en insamlingstjänst för matavfall.

2. Använd lådor för att dela upp dina återvinningsbara föremål

Om du har utrymme, överväg att dedikera en uppsättning lådor till dina återvinningsbara material; en för plast, en för papper, en för burkar och så vidare. Denna design i industriell stil kommer med gjorda svarta tavlor för märkning. Du kan enkelt skapa en liknande effekt med etiketter på den svarta tavlan.

3. Skala upp din återvinningsstation

För livliga familjekök som producerar mycket återvinning och avfall, kan hitta facken i din butiksköpta separationsbehållare fylls snabbt. ”Sätt istället upp flera höga, fristående kärl bredvid varandra för att skapa en återvinningsstation”, råder Jane, meddirektör på Binopolis. ”Detta ger dig ökad kapacitet och gör att du enkelt kan sortera sopor medan du går”, för olika kategorier av återvinningsmaterial, grönt för glas, svart för papper, vitt för metall etc.

4. Skapa ett återvinningsnav på hjul

Trött på att vandra fram och tillbaka till soporna? Ta ut all din återvinning på bara en resa med ett återvinningsnav på hjul. Sedan är det bara att rulla ut den och lasta ur. Skapa din egen genom att fästa hjul på botten av en fruktlåda av trä. Placera sedan rejäla plastlådor (klädda med hanterade canvaspåsar) inuti.

5. Håll det viktigaste inom räckhåll

Istället för att gömma papperskorgar i ett grovkök, gör en funktion av dem. Sätt upp en smart återvinningsstation med alla nödvändigheter förvarade nära till hands. Metallburkar, lådor, lådor och hinkar döljer fula föremål som soppåsar, luktborttagningsmedel, våtservetter och gummihandskar och, när de är organiserade eftertänksamt, ger de en smart display. Skapa ett liknande utseende i mindre skala för en snygg idé till kökshyllor, också.

Vi älskar dessa metallkärl i retrostil för sortering återvinningsbart material. För att få dem att kännas mindre imponerande, håll dig till en enhetlig färgpalett, som visas i idén om gräddtvätt ovan. Etikett med underskattade bruna bagageetiketter.6. Göm papperskorgar bakom stängda dörrar.

Även om vi inte kan leva utan våra kökskärl, kan vi leva utan att titta på dem ! Byt till en integrerad design inbyggd i köksskåp för att hålla återvinning och avfall organiserat och utom synhåll. Instoppad prydligt bakom skåpsdörrar, skulle du aldrig ens veta att den fanns där.

”Det är en bra idé att hålla avfalls- och återvinningskärl utom synhåll så mycket som möjligt i köket att upprätthålla ett rent utrymme för matlagning och matlagning, säger Lizzie Beesley, Head of Design på Magnet. ”Utdragskärl är till exempel ett idealiskt sätt att hålla skräp och matavfall prydligt undan, utan att förstöra din totala köksestetik.”

Observera att genom att välja en integrerad soptunna i din kökslayout kommer du att offra lagringsutrymme i dina köksskåp. Något att tänka på om du organiserar en litet kök layout.

7. Reservera en liten soptunna för ”riktigt” skräp

Vi har alla gjort oss skyldiga till att vara lite mindre flitiga än vi borde vara ibland när det gäller återvinning. Ju större soptunnan din är, desto mer lockande är det att stoppa in saker i den som ska gå till återvinningen. Genom att välja en liten huvudbehållare är det mer sannolikt att du filtrerar bort återvinningsbara föremål för att undvika överfyllning.

8. Gör ett uttalande med en snygg fristående design

Om du inte har skåputrymme för en dold soptunna, är det enda alternativet att ha en fristående. Oavsett om det är en soptunna i bästa läge eller en kompakt bänkskiva, måste den se bra ut om den är ute på displayen. Tack och lov finns det några riktigt snygga mönster på marknaden.

Detsamma gäller för återvinningscontainrar. Om du inte har plats i köket för dessa, överväg att förvara dem någon annanstans i hemmet förklädda i ett snyggt förvaringskärl. Jaga en gammal flätad tvättkorg och placera lådor inuti för enkel separation – ingen kommer någonsin att veta. Se bara till att du tvättar bort dina återvinningsmaterial extra noggrant.

9. Dubbla upp på återvinningssystem

Om du har ont om köksutrymme, gå förbi överdimensionerade återvinningskärl till förmån för en platsbesparande återvinningsförvaringslåda, komplett med individuella insatser, som kan sitta snyggt i slutet av en rad köksenheter är särskilt bra.

Alternativt kan du använda den som extra återvinningsförvaring någon annanstans i hemmet. Om du är välsignad med ett walk-in skafferi, stoppa ett precis inuti och fylla på med det bästa köksarrangörer. Att återvinna förpackningar när du dekanterar din torkade mat i glasburkar är en stor idé om köksskafferi.

10. Blanda in i bakgrunden

Letar du efter en köksbehållare som ser det inte ut som en papperskorg? Det finns en enkel väg runt detta – välj en design som stämmer överens med dina inredningsapparater och tillbehör. Du kommer knappt ens att märka att den finns där, som visas här i den här snygga idén om en krämig kökskärl.

Var ska jag ställa min kökskärl?

Det handlar om praktiskt när det gäller att planera en effektiv kökslayout. Se till att dina papperskorgar är placerade nära bänkskivor eller förberedelser så att röran lätt kan rensas upp när du går. Om du har valt en integrerad design är under öar eller frukostbarer ofta en praktisk plats.

Hur behåller jag k kliar avfall organiserat?

Kom och återvinningsdag, att separera en veckas köksavfall kan vara jobbigt. Spara dig själv besväret genom att organisera när du går, enkelt med en sopkärl.

”Du kan få både fristående och inbyggda kärl med flera fack så att du kan sortera avfall när du slänger den, vilket gör tömningen ännu enklare. Många kommer ofta med en separat matavfallslåda för extra bekvämlighet”, säger Jane, meddirektör på Binopolis.

Välj en design med avtagbara behållare så att du helt enkelt kan lyfta ut dem och häll innehållet i dina återvinningskärl redo för insamling. Lokala myndigheter återvinner föremål på olika sätt, så besök din kommuns webbplats för att ta reda på hur många behållare du kan behöva.

Vilken storlek ska en soptunna ha?

När du bestämmer vilken storlek soptunna du ska köpa, ta hänsyn till storleken på din hushåll. Ju fler människor det är, desto mer avfall kommer det att bli. Du måste också ta hänsyn till hur mycket tillgängligt köksutrymme du har när du väljer dina idéer för kökskärl.

En 35-litersbehållare räcker för ett litet hushåll med en eller två personer. En soptunna för ett större hushåll bör vara runt 40-50 liter för att slippa byta soppåsen ofta. Om du fortfarande känner att du behöver mer utrymme, föreslår vi att du köper flera mindre papperskorgar istället för en gigantisk, annars kan det bli ett tvåmansjobb att ta bort påsen!

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Hur rengör man produkter med tryck på?

  • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

  • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

  • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Lampskärmar – Bästa Tips!