bathroom 1336164 1280 2

Vilket är det Smutsigaste Området i Badrummet?

Vi älskar känslan av en nystädad badrum, kakel, kranar och glänsande speglar. En nyligen genomförd undersökning har avslöjat området i badrummet med flest bakterier.

Överraskande nog är den plats i badrummet som hyser flest bakterier i själva verket handdukstorken eller elementet. Något att tänka på nästa gång du städar badrummet…

Området i badrummet med flest bakterier

En studie torkade fem badrumsområden för att fastställa de smutsigaste områdena i badrum. Resultaten visade att din värmare, oavsett om det är ett element eller en handdukstork, förmodligen är det område i badrummet som har flest bakterier.

Badrumsradiatorer och handdukstorkar bör rengöras minst tre gånger per månad. Helst skulle du lägga till hela ditt badrum till din veckostädningsrutin.

Detta gör att du kan hålla bakterierna borta och göra dina städsessioner kortare i genomsnitt. Vi kan se varför handdukstorken eller radiatorn kan glömmas bort, eftersom vi inte förknippar det med badrumsbakterier på samma sätt som vi gör toaletten, handfatet eller beröringspunkterna som en toalettrullehållare.

Du vill definitivt inte sätta din nytvättade badhandduk på en radiator täckt av bakterier. Utöver vanliga misstänkta saker som damm, smuts, och mögel, måste du också tänka på bakterier.

Badrummet i sig är en fuktig miljö och så är handdukarna också du hänger på din radiator eller skena. Det är den idealiska miljön för mikroorganismer och bakterier – saker du definitivt inte vill ha nära ditt ansikte.

Här är ett tips om hur du rengör din kylare eller handdukstork ordentligt:

Se till att den är avstängd, ta sedan på dig gummihandskarna och damma av den ordentligt. Vi rekommenderar då att man använder en lösning med vinäger och vatten, eftersom den är fri från giftiga ämnen, och en gammal tandborste för knepiga fläckar.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Så fungerar RUT

  • Så enkelt är det att hitta det perfekta städföretaget

  • Fördelar med att Anlita en professionell Städfirma

  • I Vilken Ordning ska man Städa sitt Hus?

  • Det Första man ska Städa när man Städar Vardagsrummet

  • Så Städar du en Soffa – Praktiska Rengöringstips