glass 1868045 1280

Hur man Motverkar Kondens på Fönster – Tips & Råd

Det är den tiden på året igen, då kondens uppstår på våra fönster. Fukten som orsakas av skillnaden mellan temperaturerna ute och inne kan leda till mögel och potentiell träröta.

Men vi har delat med oss av vårt favorithack för att stoppa kondens på fönster. När det kommer till hur man blir av med fukt och kondens, rekommenderar vi en avimningsspray – som den typ du kan använda på dina glasögon.

Hack för att stoppa kondens på fönster

Investera i ”anti-imma-spray”. Dessa sprayer används oftare på personer som använder glasögon eftersom de hindrar dem från att imma.

Anti-fukt-sprayer som de som används av personer som bär skyddsglasögon till jobbet är bra för fuktiga fönster. Att spraya en del av produkten på dina fönster kommer att skapa en barriär som hjälper till att stoppa kondens.

Det finns massor av anti-dimsprayer på Amazon och i butiker som kan göra susen om du är hanterar en ganska liten glasyta.

Det finns naturligtvis flera andra metoder du kan använda och testa. Vi rekommenderar att du håller fönstren på glänt i minst några timmar om dagen – även under de kallare månaderna.

Håll gardiner öppna och rullgardiner upp på dagtid och ta bort vattnet dagligen med en gammal handduk eller tjock mikrofiberduk. Detta kommer att förhindra mögel och träröta om du har träramar.

Vi vill samtidigt varna för att ha några växter på dina fönsterbrädor, eftersom de tillför fukt till luften. Om du är orolig för kondens och mögel kommer en avfuktare att göra en enorm skillnad.

Vissa modeller har en tvättinställning som påskyndar torkningen process dramatiskt. Kom bara ihåg att ta bort eventuella växter från rummet om du låter det stå på länge, eftersom de kanske inte uppskattar den plötsliga förändringen i luftfuktighet.

Man bör inte lämna tvätten till att torka i ett rum där du får kondens på fönstren om det överhuvudtaget är möjligt.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Hur rengör man produkter med tryck på?

  • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

  • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

  • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

  • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall