pexels max vakhtbovych 6436770

Det Bästa Sättet att Rengöra Duschdörrar i Glas

Duschdörrar i glas kan vara svåra att hålla rena. De blir snabbt fläckiga, strimmiga och smutsiga. Inte de eleganta duschdörrarna i glas du hoppades på. Tack och lov finns det ett enkelt sätt att hålla din duschdörr i glas glittrande ren.

Så här rengör du duschdörrar i glas så att de förblir elegant vackra i flera år.

Bästa sättet att rengöra duschdörrar av glas

Fyll en sprayflaska med 1 del varm vinäger och 1 del fettlösandediskmedel. Spraya dina duschdörrar i glas med denna blandning och låt den sitta på dörrarna i 30 minuter. Skölj dörrarna med färskt vatten och en svamp innan du använder en ren och torr mikrofiberduk för att torka glasdörrarna.

Det bästa sättet att rengöra dina duschdörrar i glas är att ha en plan för att underhålla den och sedan hålla sig till planen. Detta kommer att förhindra att du utvecklar fläckiga, strimmiga och dimmiga dörrar.

Dagligen: Det enklaste sättet att hålla din duschdörr i glas ren är att skrapa den varje dag efter att du har duschat för att göra det lättare att hålla tvålskummet och hårda vattenfläckar från att byggas upp i första hand. När du har skrapat din dörr, använd en mikrofiberduk för att ta bort överflödigt vatten. Lämna sedan dörren öppen för att främja god luftcirkulation och för att förhindra att mögel växer.

Varje vecka: Torka av din dusch och dörrarna en gång i veckan med en svamp.

Månad: Rengör hela din dusch på djupet och se till att du rengör alla skrymslen och vrår. För närvarande, applicera en vattenavvisande spray för att förhindra hårt vattenfläckar från att utvecklas på dina duschdörrar i glas.

Hur man rengör duschdörrar av glas

De två huvudsakliga orsakerna till smutsiga glasduschdörrar är hårt vatten och tvålskum som utvecklas på dörrarna. Det hårda vattnet är resultatet av mineralavlagringar som finns kvar när vatten avdunstar från dörrarna. Tvålavlagringar kommer från att använda tvål i din dusch.

Mineralavlagringar är fula att se på, men tvålskum kommer att föda fram bakterier, mögel och annat vilket gör det nödvändigt att ta bort tvålskummet regelbundet. Här är några utmärkta produkter att använda för att ta bort fläckar av hårt vatten och tvålskum från dina dörrar.

Med vinäger

Du kan göra en duschglasrengöring med varm vinäger och ett fettskärande diskmedel. Blanda de två ingredienserna i förhållandet 1:1. Lägg rengöringsmedlet för duschglas i en sprayflaska.

Spraya blandningen på fram- och baksidan av dina duschdörrar och vänta 30 minuter. Skölj sedan dörrarna med en fuktig svamp och sötvatten. Avsluta med att torka dina duschdörrar i glas med en torr mikrofiberduk.

Med bakpulver

Tillsätt ½ kopp bakpulver i en liten skål och blanda lite vatten i den tills du har en tjock pasta. Smörj denna pasta över hela dina duschdörrar av glas med en svamp. Skölj sedan dörrarna med vinäger.

Vänta några minuter och skölj sedan dina duschdörrar med färskvatten. Torka dem med en mikrofiberduk.

Med citron

Ta en citron och skär den på mitten. Doppa sedan den köttiga sidan av citronen i lite bakpulver som strös på en tallrik.

Gnid in de köttiga sidorna av den skurna citronen på båda sidor om glasdörren. Syran i citronen kommer att reagera med bakpulver som bildar ett skum. Skölj dina duschdörrar rena med en fuktig svamp och sötvatten.

Torka din duschdörr med en torr mikrofiberduk.

Med torkduk

Luddabsorptionen i ett torkduk är utmärkt för att bryta ner och absorbera smuts och tvålskum på din duschdörr i glas. Blöt 1 trasa lätt och torka av din duschdörr med den. Ta sedan en fuktig svamp och sötvatten för att skölja av dörren.

Torka din dörr med en torr mikrofiberduk.

Med diskmedel

För att använda diskmedel för att rengöra dina duschdörrar, tillsätt en liten mängd diskmedel till varmt vatten och blanda det. Lägg den i en sprayflaska. Spraya tvålvattnet på din duschdörr och skrubba den med en svamp.

Skölj den med färskt vatten och torka dina duschdörrar med en torr mikrofiberduk.

Med fönsterputs

Rengöring av duschdörrar i glas utan vinäger är enkelt om du använder fönsterputs. Spraya fönsterputs på duschdörren och torka sedan av den med en mikrofiberduk.

Med poolavkalkningsmedel

Använd en poolavkalkningsmedel för att rengöra dina smutsiga gamla duschdörrar. Se till att du bär handskar och följ instruktionerna på behållaren. Torka av alla avkalkningsmedel från plattorna och metallramen snabbt eftersom det kommer att äta upp glasyren och matta finishen.

Doppa en nylonborste i avkalkningsmedlet för att applicera och skrubba glaset. Skölj av glaset med rent vatten och låt det lufttorka.

Hur man tar bort hårt vattenfläckar från duschdörrar

Om du har hårt vatten, så har du vatten med hög mineralhalt. Detta gör det mycket svårare att hålla saker som dina duschdörrar i glas rena. Anledningen är att när hårt vatten torkar på en yta, lämnar det efter sig en film av mineraler som du kan se på glaset.

Vad du behöver:

 • Destillerad vit vinäger
 • Fettskärande diskmedel
 • Svamp
 • Ammoniak
 • Mikrofiberduk

1. Förbered vinäger

Värm 1 kopp vinäger i mikrovågsugnen i 30 sekunder eller på spishällen tills vinägern är varm men inte kokar. Häll sedan lika delar vinäger och diskmedel i en av sprayflaskorna.

2. Spraya och blöt duschdörrarna

Spraya vinäger- och diskmedelsblandningen på dina duschdörrar. Låt sedan dina dörrar dra i 30 minuter. Skrubba duschdörrarna och skölj med rent vatten. Torka dörrarna med en mikrofiberduk.

Tips: Om du har naturliga stenplattor, använd inte ättika eller sura rengöringsmedel som kan skada stenen. Blanda istället diskmedel med bakpulver för att göra en pasta. Applicera pastan på en fuktig svamp och skrubba dina duschdörrar av glas. Skölj när du är klar och torka luckorna med en mikrofiberduk.

3. Ta bort streck

Om du ser streck på din duschdörr i glas, blanda 2 koppar vatten med 2 matskedar ammoniak i en sprayflaska. Spraya ner duschdörrarna och vänta 3 minuter. Använd en torr mikrofiberduk för att polera bort ränderna.

Hur man håller duschdörrar av glas från fläckar

Det bästa sättet att förhindra att glasdörrarna i din dusch blir fläckiga är att undvika att låta vattendroppar torka på glaset. Du kan göra detta med hjälp av följande tips.

Håll en skrapa i badrummet och skrapa ner dörrar efter varje användning.

Spraya dina dörrar med ett rengöringsmedel för glasdörrar. Du kan göra en DIY duschglasrengöring genom att blanda 2 delar vatten, 1 del vinäger, några droppar diskmedel och din favoritolja. Lägg rengöringsmedlet i en sprayflaska och spraya ner dina duschdörrar av glas varje dag innan du skrapar dem.

Applicera en vattenavvisande glasbehandling för att hålla vattnet borta från dina duschdörrar.

Använd flytande tvål för att förhindra att tvålskum utvecklas.

Installera ett vattenavhärdaressystem i ditt hem.

Vad använder hotell för att rengöra glasduschdörrar?

Hotell använder en mängd olika rengöringsmedel för att hålla sina duschdörrar i glas rena. Hemligheten till deras framgång är inte rengöringen utan det faktum att de städar badrummen och duschdörrarna i glas varje dag. Detta säkerställer att de hårda vattenavlagringarna inte bildas och att duschen förblir gnistrande.

Kan du använda våtservetter på duschdörrar av glas?

Ja, du kan använda våtservetter för att rengöra dina duschdörrar i glas.

Vad ska du inte rengöra glas med?

Använd inte slipande rengöringsmedel eller skursvampar för att rengöra glas eftersom de kommer att repa det.

Hur man rengör duschdörrar

Om du har duschdörrar i klart glas, vill du förmodligen veta hur du håller dörrarna gnistrande utan att få dem professionellt rengjorda varje vecka. Tricket är att spraya dina duschdörrar i glas med ett rengöringsmedel för duschglas efter att du har duschat klart. Använd sedan en skrapa för att torka dörrarna rena och avsluta med att torka dem med en mikrofiberduk.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

 • Hur rengör man produkter med tryck på?

 • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

 • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

 • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

 • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

 • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall