artificial turf 3456849 1280

Hur man Rengör Konstgräs: en Steg-för-Steg Guide

Dagens konstgräs är ett populärt och bekvämt alternativ för gräsmattor som erbjuder ett mycket nära utseende till den äkta varan.

Specialiserade företag producerar konstgräs som gör ett bra jobb med att återspegla formen, färgen och strukturen hos naturligt gräs. Men när det kommer till underhåll är det viktigt att veta hur man rengör konstgräs för att hålla det i toppskick.

Konstgräs är ett praktiskt alternativ i bostadsträdgårdar där det är lerigt, där det är mycket rörelser, eller när du inte vill underhålla din gräsmatta. Eller så är det perfekt om du har kala fläckar som sitter under skuggiga träd där riktigt gräs inte växer.

Fler och fler husägare vänder sig till konstgräs som en snabb lösning, så att de kan njuta av trädgården året runt. Läs vidare för att ta reda på hur du rengör konstgräs så att din gräsmatta ser bra ut året runt.

Hur man rengör konstgräs

När vädret blir varmt och vi vill spendera tid utomhus kommer du att leta efter hur du konstgräs för att säkerställa att det ser frodigt och grönt ut. Den genomsnittliga livslängden för konstgräs varierar mellan 7 och 15 år. Det är med regelbunden rengöring för att hålla den väl underhållen.

Självklart behöver du inte klippa en konstgräsmatta (att ta bort den här trädgårdssysslan är en stor bonus!), men det betyder inte att du inte behöver lyfta ett finger för att hålla den i gott skick. Följ vår guide om hur du rengör konstgräs för att säkerställa att det ser friskt ut och håller längre.

1. Borsta regelbundet

En sandfyllning säkerställer att de konstgjorda bladen står upp i upprätt läge. Att borsta konstgräs för att omfördela fyllningen kommer att borsta upp fibrerna och återställa dem till en upprätt position.

Vi rekommenderar borstning av en konstgjord gräsmatta med en styv konstgjord borstkvast eller specialkratta för konstgräsvård.

Om du gör detta kommer att hålla fyllnadsnivån och se till att den gör sitt jobb. Under inga omständigheter får du använda metall- eller trådborst eftersom dessa kan skada ”gräs”fibrerna.

2. Tvätta med en slang

Att spruta ner en konstgjord gräsmatta tar bort damm, smuts, pollen och andra luftburna föroreningar.

För en kraftigt smutsig yta föreslår vi att du använder en 5-procentig lösning av hushållstvättmedel i varmt vatten och applicerar det med en svampmopp på hårt drabbade områden och sköljer sedan av med en trädgårdsslang. En högtryckstvätt rekommenderas inte för användning på konstgjorda gräsmattor med fyllning, den kommer att blåsa bort sanden som sitter mellan grässtråna.

3. Ta bort löv och ogräs

Under hösten kommer löv och kvistar att blåsa på en konstgjord gräsmatta vilket kan uppmuntra ogrästillväxt. Ta bort skräpet regelbundet med den styva kvasten, gräskrattan eller en lövblåsare. Återigen, använd under inga omständigheter metall.

Om konstgräset har installerats korrekt kommer ogräs inte att växa igenom. Däremot kan luftburna frön nästla sig inuti fibrer och växa på ytan, särskilt runt kanterna på gräshinnan.

Eftersom alla ogräs som gror kommer att finnas på gräsmattans yta kan de enkelt tas bort för hand.

Mossa är en annan vanlig sak som kan undvikas genom att applicera en vattenbaserad ogräsmedel med en sprinklerhuvudvattenkanna två gånger om året.

BBQ-sås, kaffe och vinspill på konstgräs är enkla att rengöra. Torka upp spilld vätska med en pappershandduk. Rengör fibrerna som du skulle göra en matta med en blandning av tvättmedel och vatten. Att städa upp matspill så snart de inträffar kan bidra till att minska risken för fläckar. Du kan ta bort alla ingrodda fläckar med en tandborste.

Hur man städar upp husdjursröra från konstgräs

Följ dessa enkla steg för att rensa upp efter din hund:

  • Ta bort först och kassera eventuell härdad avföring.
  • Fyll en hink med ljummet vatten och blanda med en tesked diskmedel.
  • Skölj det drabbade området genast för att rengöra fläcken.
  • Spola området ytterligare med vattenslang för att ta bort kvarvarande lukter och tvätta bort tvättmedlet.

Du kan använda konstgräsdesinfektion och luktborttagningsmedel för att döda bakterier och eliminera lukter från hennes konstgjorda gräsmatta.

Hur man rensar snö och is från konstgräs

För att ta bort en lätt damm av snö från en konstgjord gräsmatta, sopa med en borste eller kratta till ett hörn och ta bort med en plastskyffel.

För att ta bort snö, ta bort det översta lagret med en plastskyffel. Lämna kvar ungefär en tum och ta bort som ovan.

By Lexivision

Lämna ett svar

Liknande artiklar

  • Hur rengör man produkter med tryck på?

  • Snyggare gräs med rätt gräsklipparknivar

  • Hur man Rengör en Diamantring – Bästa Tips & Råd

  • Hur man Rengör Pärlor & Håller dem Glänsande

  • Hur man Rengör en Induktionshäll – Bästa Tips & Råd

  • 10 smarta idéer för kökskärl för återvinning och avfall