Det finns vissa saker som du bör tänka på om du ska ge dig in i bloggbranschen. För att skriva ett blogginlägg krävs att du lägger ner lite arbete på det och för att inte göra några misstag. Naturligtvis är det upp till dig vad du vill skriva om, men det finns några konkreta råd som du bör ha i åtanken innan du börjar skriva. Dessa tips kan hjälpa dig en bra bit på vägen. Både om du är en van bloggare men framför allt dör dig som är ovan. Detta gör att du kan utvecklas!
Beskrivande rubrik
Att ha en rubrik som beskriver det du har skrivit, gör att det väcker intresse hos läsarna och att de vill veta mer. När det gäller kan du bara se hur tidningarna lägger upp sina rubriker för att fånga sina läsare. Din rubrik syns på andra bloggar och deras blogglistor. Därför är det extra viktigt att du tar dig en extra funderare innan du sätter din rubrik.
Personligt
Våga vara personlig i dina blogginlägg. Att vara öppen och ärlig tilltalar läsarna. Men naturligtvis ska det vara en balans och inte skriva om minsta lilla bråk med din partner och så vidare. Genom att skriva mer personligt får läsaren intrycket att du är en människa och inte en maskin.
Temat du skriver om har ingen betydelse, så länge du har en personlig nivå på dina texter, detta gör att du lätt kan få trogna läsare. För en läsare ska kunna känna igen sig, vilket gör att de kan förknippa sig med dig.

Språket

Skriv som du pratar, ingen gillar att läsa någon tråkig formellt inlägg. Det gäller våga att ta ut svängarna och kanske rent av provocera dina läsare. Detta gör att de får sig en tankeställare och kanske börjar diskutera med dig eller med sin omgivning. Lyckas du med det, har du verkligen lyckats!
Du bör dessutom se till att inte ha för allt stora grammatiska fel i dina inlägg. De behöver inte vara perfekta, men det gäller att inte göra alltför stor grammatiska klavertramp heller. Det är onödigt med stavfel och så vidare. Har du det kan det vara störigt för dina läsare och de flyttar bort fokus från vad din text egentligen har att säga.

Röd tråd

Se till att dina inlägg har en röd tråd och inte blir en virr varr text. Att upprätthålla denna röda tråd kan vara svårt, speciellt om inspirationen saknas för tillfället. Vilket gör att du skriver lite om varje, som betyder i slutändan att du inte har någon helhet i ditt inlägg. Har inte texten någon struktur, upplevs den som ryckig.

Därför se till att läs genom inlägget med kritiska ögon. Det kan vara så att blogginlägget kan delas upp till flera stycken istället eller har du ett perfekt inlägg.

Struktur

Ditt inlägg behöver ha en struktur, annars kan texten bli för överväldigande och ser ut som en massa ord som upplevs som en vägg. Detta gör att läsaren kan tycka det blir svårt att läsa genom inlägget och tappa sitt intresse. Det vill du ju inte!
Det du behöver göra är att strukturera upp din text i lagom portioner som gör att det blir lättare att läsa. Dela upp texten i olika stycken, som gör den lätt att läsa. Därför är det all idé att titta över sitt inlägg innan du publicerar det. Allt för att få läsarna intresserade!

Tjäna pengar på bloggen

Det finns faktiskt de bloggare som tjänar pengar på att blogga. Det är säkert din dröm att också kunna tjäna pengar på ditt skrivande, sen om det är via en blogg eller inte har inte så stor betydelse.
Du kan bli känd genom att till exempel skriva väldigt utmanande inlägg eller på annat vis sticka ut hakan, som i sin tur innebär att fler och fler kommer följa din blogg. På så vis kan du sedan göra ett val att låta företag göra reklam på din blogg genom att de köper sig en annonsplats eller att företagen betalar dig för att testa olika produkter och tjänster, gentemot att du skriver det i dina inlägg om dessa.
Det gäller bara att se till att göra det på ett snyggt vis, så att du inte säljer ut dig och verkar billig. Detta kan innebära att du tappar dina följare så småningom. Jag väljer mina företag och produkter väldigt väl.
Svenska Handelsbanken
Företaget Handelsbanken var ett av de företagen som jag har valt att samarbeta med. Mycket tack vare de har varit till stor hjälp med att informera mig om bankkonto, investeringar, men framför allt att jag har en personlig bankkontakt som verkligen har ställt upp när det har strulat till det för mig med min ekonomi och så vidare. Svenska Handelsbanken ser verkligen till att de har fokus på mig som kund och finns alltid till hands.

Sponsring

Att få sponsring är också ett sätt att tjäna pengar på din blogg. Får du sponsring kan du se det som ett bevis på att du har en kompetens som du kan få betalt för. Samtidigt som du skapar ett nätverk på nätet och andra kontakter. Vilket i slutändan kan betyda mer klirr i kassan!

Plattformar

Som skribent och bloggare gäller det att vara sin egen digitala entreprenör. Se till att synas och verka på olika plattformar. Du kan profilera dig på flera sätt, som till exempel – bloggare, youtubare, viners, intagrammare, Twittrare och så vidare. Allt för att du ska ha en viss profil och sticka ut från mängde. Det är ju sådant som gör att människor får upp ögonen för dig och du kanske rent av blir känd!
Skriva för en tidning/plattform
Ett sätt att folk ska få upp ögonen för dig som skribent är att försöka få foten in på en tidning eller någon annan typ av plattform. Där du får betalt för att skriva, samtidigt som du kan få följare. Detta gör att tidningen kommer i sin tur få fler läsare. Alltså en – win win situation!

Tar tid

Du kan inte räkna med att bli känd över en dag som bloggare eller vad du nu än håller på med. Det gäller helt enkelt lägga upp en plan på vad som ska skrivas och publiceras. Sedan gäller det att du håller dig till din plan och inte svävar ut för mycket och tappar fokus.
En bloggare är oftast en expert som skapar ett innehåll som engagerar sina följare i sin målgrupp. Sedan gäller det att ha förmågan att se att det går att tjäna pengar genom att använda sin position. För att sedan bygga upp din verksamhet och bli en professionell bloggare istället för en hobby bloggare.
Naturligtvis finns det fler sätt att tjäna pengar på som bloggare och skribent. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!