Du lider av skrivklåda och skulle vilja bota den genom att du startar en blogg. Det finns några tips och råd du bör tänka på som nybörjare inom bloggbranschen. Vissa kan vara självklarheter, men så är det inte för alla.
Vilken plats?
I första hand får du tänka på vart din blogg ska ligga. Ska den ligga på ett webbhotell eller på en gratis plattform. För det finns många webbsidor som du kan registrerar dig på för att sedan kunna börja blogga för fulla muggar. Som alltid finns det både för- och nackdelar med vilket val du än väljer.
Fördelarna med ett webbhotell är att du faktiskt äger din egen domän, ditt namn på bloggen som du har startat. Du kan enkelt flytta hela bloggen till ett annat webbhotell om det skulle behövas. Dessutom så har du full kontroll över webbsidans utseende och innehåll. Som ett extra plus är det vanligt att webbhotellen har en backup på din blogg.
Nackdelen är med ett eget webbhotell är att det kostar pengar att äga ett domännamn. Det kan kosta runt 100 kronor per år. För ett webbhotell kan det kosta cirka 50-200 kronor per månad.
Där emot fördelar med en gratis plattform är fram för allt att den är gratis. Dessutom är den mycket lättanvänd och det går bra att börja skriva direkt. Att dessa sidor dessutom har en massa besökare gör att du syns på ett helt annat sätt.
Nackdelarna med att använda en plattform som inte kostar något är bland annat att du har ingen kontroll på vad som kommer synas på sidan. Dessutom kan du inte byta utseende. Ibland visas annonser som du egentligen inte skulle vilja sätta dig i samband med. Utrymmet för bloggen är begränsat. Det som är väldigt negativt är att du kan inte ta med dina inlägg hos vissa plattformar om du skulle vilja flytta.

Profil

Vilken profil har du tänkt att din blogg skulle ha? Har du funderat på vad du ska skriva om? Det kan vara så att har en speciell passion som du brinner extra för. Eller du kanske är mycket duktigt på något. Dessa är några av sakerna du behöver klura ut innan du kör igång.
Vilket skäl är det för att du ska skriva? För att tjäna pengar och bli framgångsrik. Eller att du skriver för du tycker det är kul och så vidare. Det finns alla möjliga typer av bloggare. De som bloggar bara för sin egen skull med mera. Det är upp till vara och en och bestämma vilket mål du har. Om det finns något mål överhuvudtaget.

Uppdaterar

För att behålla dina följare gäller det att uppdaterar ständigt och jämt. Känner du att vissa dagar har du egentligen inte tid att göra ett inlägg. Passa då på de dagar som inspirationen infinner sig och skriv ett antal blogginlägg och ha på lager, för att använda de dagar som du inte hinner att skriva något.
Naturligtvis ska det vara kvalitet på inläggen. Vill du se till att få flera följare? Då kan du se vilka tidpunkter dina följare går in och läser dina inlägg. Och lägger ut dina blogginlägg runt dessa tider. Det gäller att se till att ha relevant budskap i dina inlägg och inte lägga ut något som bara är halvdant bara för att de ska vara.

Inspiration

Just för att ha blogginlägg som har en relevans i sig så gäller det att få idéer och inspiration till dessa. Det kanske räcker att du tar en promenad eller kikar runt på en nyhetssajt och så vidare. Det kan till och med vara all idé att läsas andra bloggar och för att sätta gång din fantasi.
Har du idéer, skriv ner dem i dina anteckningar, i mobilen, anteckningsblocket och så vidare. För att plocka fram dem när du känner att du vill få ingång din inspiration.

Kontaktuppgifter och Om

När du skapar en blogg bör du alltid ha två sidor som visar vem du är och hur andra kan ta kontakt med dig. För detta ger en bild på den personen som ligger bakom, ha gärna med en bild på dig själv. Det blir så mycket mer personligt då.
Att personer kan komma i kontakt med dig kan har stor betydelse. Antingen för att ha ett samarbete med dig, eller följarna har frågor. Men förhoppnings för att du ska få en massa härlig positiv feedback och kärlek.