Här kan du läsa mina blogginlägg. I dessa kan du läsa om allt mellan himmel och jord. Det kan vara något som jag tycker är viktigt att ta upp eller som jag har funderat mycket på. Jag skriver mest för min egen skull och kan bara hoppas att ni som läser min inlägga gillar dem precis lika mycket som jag. Spänn fast säkerhetsbältet och var beredd på en upplevelse som du inte har varit med om tidigare!

Vägarbete
2017-06-20

Idag var jag ute och åkte bil med en mycket god och kär vän. Vi hade tagit en dag då vi bara begav oss ut i det blå. Packat vår pick nick för att avnjutas på en vacker och lugn plats så småningom. Nackdelen att bege sig ut på vägen när det är sommar är alla dessa vägarbeten som görs för att förbättra våra vägar i Sverige.
Med sådana vägarbeten förknippar jag alltid med en viss doft – varm asfalt och oljegrus. Du känner säkert igen det. Denna karateistiska doft som sprider sig i bilen när man kör förbi sakta. Den går det inte att ta miste på.
Nu sist vi var ute och körde förbi ett vägarbete så slogs mitt miljömedvetande till. När det läggs oljegrus, vad är det för typ av olja som används då? Är det vanlig olja som vi brukar har till bilen eller är de väldigt miljömedvetna och använder sig av rapsolja? Dessa frågor poppade upp i mitt huvud när jag kände doften från vägarbete.

Det roliga hade varit om de kanske hade används rapsolja i vägoljan. Och istället för den doft som vi alla förknippar med vägarbete. Känt en doft som påminner om matlagning istället på grund av de hade använt rapsolja istället. Då hade jag kanske blivit hungrig istället. Som sagt det vara en tanke som for genom i mitt huvud!

Sommar
2017-06-10

Något som verkligen har sommaren till är alla dessa avslutningar som sker i Sverige vid denna tid på året. Allt från de barn som slutar första året i skolan till de studenter som har avslutat sin utbildning och slängs ut i livet. Kanske då till ett liv av arbetslöshet.

Sommar för mig förknippar jag med solen som skiner, den svaga brisen som jag känner mot min hud då jag befinner mig på en äng fylld av blommor i alla dess färger. Detta är sommar för mig!
Varför jag förknippar det med sommar, beror på att jag alltid fick vara ute hos min farmor och farfar i deras sommarstuga ute på landet i Småland. Deras stuga var omgärdad av härliga ängar där djur gick och betade. Samtidigt som skogen kröp upp längs med knutarna till stugan.
I skogen fanns det massor av stenar som var klädda med härligt grön och mjuk mossa. Kan till och med förnimma doften från denna skog fortfarande. Fast det är många år sedan jag befann mig i denna skog. Då jag hittade på sagor med tomtar och troll som lurade under stockar och stenar. Vilken underbar barndom jag hade! Vilket är få förunnat idag.
Har du någonsin reflekterat hur dina somrar var för dig när du var liten? Det skadar verkligen inte att göra det ibland. Speciellt om det är vissa dofter eller annat som triggar igång dina minnen.
I dags läget är det nog inte så vanligt att barnen får uppleva sådana saker som jag fick göra som barn. Sommarför dagens barn är att tillbringa hela sin sommar på ett dagis eller fritids inne i storstadsdjungel och är omgiven av avgaser och andra lukter som finns i omgivningen. De får aldrig uppleva att springa runt på en äng en varm sommardag och plocka blommor. Detta är så synd tycker jag!

Jobb
2017-05-31

Jag arbetar som elevassistent på en skola här i stan. Vilket gör att den ena dagen aldrig blir den andra lik. Visst kan det vara riktigt tillfredställande att komma hem efter en dag om det har gått bra för min elev. Men min dröm är att jag ska kunna försörja mig på mitt skrivande och ha min dator som arbetsredskap och befinna mig vart jag än vill i världen.
Kanske inte med mitt bloggande, i och för sig hade det inte varit så dumt. Men det gäller att vara lite realist också. Eftersom jag än så länge inte har så många följare som läser min blogg, än! Men men en dag kanske det blir så, och ingen annan än jag skulle bli gladare då.
Det finns andra jobb som det går att försörja sig på med hjälp av sitt skrivande. Det finns de företag som behöver skribenter som kan skriva texter och artiklar till sina företag och hemsidor med mera. Så helt omöjligt borde det inte vara.
Men att ta det steget, att ha det modet – att säga upp sig och försöka försörja sig på sitt skrivande är stort. Men ack så befriande!
Nu har jag en stadig inkomst och jag vet hur jag klarar mig på det. Nackdelen är att jag alltid måste arbeta måndag till fredag, morgon till kväll, vecka ut och veckan in. Vilket jag skulle slippa om jag var min egen så att säga. Visst kommer jag ha krav på mig då också men jag har större makt över villkor runt om dessa.
Så frågan är ska jag våga eller inte? Skulle du våga ta steget ut i det okända?