En stor del av min blogg är tillägnad andra blivande bloggare i form av tips gällande vad man kan blogga om och hur man bloggar på bästa vis. Man skulle nästan kunna säga att del av syftet med min blogg är att ge börja blogga nybörjartips till andra människor. Så ett av mina intressen som jag skriver om är med andra ord just hur man skriver, på ett sätt som gör att du också kan dra fördel av det. Jag kanske inte kan måla några mästerverk, men jag kan i alla fall skapa något som folk kan få glädje av!

Tips för skrivandet

Jag har tidigare gått igenom saker såsom att hur du skriver något är viktigt (det vill säga stavning, grammatik och struktur). Och det är dessutom minst lika viktigt vad man skriver om, och jag har gett en rad olika tips för att man ska komma igång med att hitta sin niche. Men det finns även andra saker jag vill dela med mig av när det kommer till börja blogga nybörjartips och som kan vara bra att tänka på. Det är tips som handlar om hur man ska göra för att kunna fokusera på skrivandet, och när man kan sätta sig ned för att skriva. Samt hur man ska göra för att kunna skriva.

Fokus

Som del av mina nybörjartips har jag tidigare nämnt att man behöver inspiration för att skriva, men det är bara del av sanningen. Inspiration är något som kommer och går, och man kan inte skylla på ”brist på inspiration” om man inte får gjort det man har planerat: Då får man helt enkelt skapa sin egen inspiration. Att skylla på att man inte känner sig inspirerad när det är något man vill få gjort är bara ett sätt att prokrastinera på, och det är då man verkligen behöver sansa sig och fokusera.

Ett börja blogga nybörjartips jag kan ge när det kommer till att lära sig fokusera är att du ska hitta det sätt som fungerar för dig. En del klarar inte av att fokusera om de har andra saker som händer i närheten, och då får man stänga av TVn och släcka ned irrelevanta flikar. Andra måste ha något i bakgrunden och då kan man dra igång lite musik. Det finns helt enkelt ingen lösning som är perfekt för alla så man får hitta sin egen rytm.

Rätt tid

Det finns många olika tillfällen då man kan välja att sätta sig ned för att skriva, och du kan börja med att fundera över när på dagen du har tid till övers. En del vill skriva något på sin blogg dagligen medan andra skriver lite då och då, men oavsett hur ofta man skriver så är ett börja blogga nybörjartips att man listar ut när man vill göra det. Kanske har du tid att skriva några rader medan du äter frukost, eller på bussen på väg till jobbet. Kanske har du tid att skriva under fika- eller lunchrasten, eller medan du kollar på TV på kvällen. Det är bara du som kan svara på när det passar dig bäst, och om du tänker efter lite kommer du nog på när det är.

Hur du skriver

Det finns många sätt man kan skriva på när det kommer till själva texterna, men det första steget är att ha något att skriva på. Med andra ord: Vilken typ av enhet använder du för att skriva? Mitt börja blogga nybörjartips är att du ska välja att blogga från en enhet som passar bra in i ditt liv, för om du väljer att skriva på bussen på väg till jobbet kan du givetvis inte ta med en stationär dator. Så du kan testa att skriva från mobil, surfplatta, laptop, dator eller vad det nu kan tänkas vara och se vad du trivs med.